Türkiyede Siyasal Sistemin Evrimi %17 indirimli Kemal H. Karpat

Türkiye’de Siyasal Sistemin Evrimi 1876-1980

ISBN
9789755335131
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
359
Kemal Karpat'a göre, Türkiye'nin modern siyasal sistemi sürekli olarak değişen dinamik bir sosyo-ekonomik yapı ile dışarıdan alınmış statik anayasal modeller arasındaki karşılıklı etkileşimin ürünüdür. Periyodik olarak yapılan Yazının devamı...
21,00 TL
%
17
İndirimli
17,43 TL Kazancınız: 3,57TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 453792
 

Ürün Özellikleri

Kemal Karpat'a göre, Türkiye'nin modern siyasal sistemi sürekli olarak değişen dinamik bir sosyo-ekonomik yapı ile dışarıdan alınmış statik anayasal modeller arasındaki karşılıklı etkileşimin ürünüdür. Periyodik olarak yapılan anayasa değişiklikleri sadece toplumsal yapıdaki hızlı değişimin değil, aynı zamanda bu yapı ile iç politika arasındaki temel uyumsuzluğun sonuçlarıdır.
Elinizdeki kitapta, Türkiye'nin 1876'dan 1980'e uzanan uzun yüzyılının sosyopolitik ve sosyo-kültürel panoraması sunuluyor. 1876'da anayasal parlamenter düzene atılan ilk adımın ardından II. Abdülhamit'in mutlak iktidarı, sonra Jön Türk Devrimi, Cumhuriyet, CHP'nin tek parti iktidarı, çok partili yaşam, 1960 darbesiyle başlayan demokrasi kazaları... Her bir dönemde yaşananların tohumlarının bir önceki dönemde adım adım nasıl atıldığı, yazarın Türk toplumuna ilişkin ilginç tezleri, gözlemleri, anekdotlar ve belgelerle zenginleştirilerek analitik biçimde ortaya konuluyor. Türkçülük, halkçılık, devletçilik, laiklik ilkelerinin geçirdiği evrim, seçkinlerin toplumsal kökenleri, Türkiye'nin toplumsal ve siyasal tarihinde ordunun yeri özgün bir bakış açısıyla irdeleniyor.
Kemal Karpat, bu serüvenin dönüm noktalarını dinamik bağlantılarıyla gözler önüne seriyor.
(Tanıtım Bülteninden)

Boyutlar

0x0

Kağıt Tipi

2. Hamur

Kategori

Kitaplar Tarih Türkiye Cumhuriyeti (Siyasi

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
17,43   
17,43   
×
Kapat