Türkiye’de Kadınların Siyasal Temsili

ISBN
9789756947210
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
168
Kadınların tüm dünyada genel olarak 20. yüzyılın ilk yarısında kazandığı yasalar önündeki seçme ve seçilme hakkının yaşama geçirilmesindeki aksaklıkları bugün de varlığını korumaktadır. Geleneksel ataerkil işbölümünün Yazının devamı...
13,00 TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 553024
 

Ürün Özellikleri

Kadınların tüm dünyada genel olarak 20. yüzyılın ilk yarısında kazandığı yasalar önündeki seçme ve seçilme hakkının yaşama geçirilmesindeki aksaklıkları bugün de varlığını korumaktadır.
Geleneksel ataerkil işbölümünün sınırlarını zorlamayan seçme hakkını kullanırken, sayısal açıdan erkekle neredeyse denk oranlara yaklaşan kadınların, siyasal temsil konusunda bu nicel eşitliğe bile ulaşamadıkları görülmektedir. Evrensel olan bu sorunun Türkiye'deki yansımalarını incelemek amacıyla 1935-1999 genel seçim dönemlerinde siyaset, basın gündemi ve kamuoyu ilişkisini kadın ve siyaset perspektifinden inceleyen araştırma, Türkiye'de her seçimin kendine özgü bir konu egemenliğinde geçtiğini ortaya koymuştur. Yalnızca 1935 genel seçimlerinde bu ayrıcalıklı tema “kadın“dır. Ancak yine de her dönemde bu konunun, daha farklı boyutlarla da olsa gündeme geldiği görülmektedir.
(Arka Kapak)

Kağıt Tipi

2. Hamur

Kategori

Kitaplar Politika Kadın Sorunu

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
13,00   
13,00   
×
Kapat