Türk Felsefe Araştırmalarında ve Üniversite Öğretiminde Alman Filozofl

Türk Felsefe Araştırmalarında ve Üniversite Öğretiminde Alman Filozofları

ISBN
6950078979777
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
99
Türkiye Felsefe Kurumunun, düzenlediği konferans dizilerini okurlara ulaştırmak amacıyla yayımına başladığı Yeşil Papağan Dizisinin bu ilk kitabı, Türk felsefe dünyasındaki kimi Alman filozoflarını konu edinmektedir. Arslan Kaynardağ Yazının devamı...
5,50 TL
%
20
İndirimli
4,40 TL Kazancınız: 1,10TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 602556
 

Ürün Özellikleri

Türkiye Felsefe Kurumunun, düzenlediği konferans dizilerini okurlara ulaştırmak amacıyla yayımına başladığı Yeşil Papağan Dizisinin bu ilk kitabı, Türk felsefe dünyasındaki kimi Alman filozoflarını konu edinmektedir.

Arslan Kaynardağ Hitler Almanyası'ndan Atatürk Türkiyesi'ne gelen bilim adamlarından önemli bir kısmını oluşturan filozofları ve bu gelişle başlayan felsefe alanındaki Türk-Alman işbirliğini; Cemil Akdoğan ise bu filozoflardan biriyle gelen neopozitivizmin Türkiye'deki öyküsünü anlatıyor.
Ioanna Kuçuradi'nin “Nietzsche: çağı ve çağımız“, Bedia Akarsu'nun “Max Scheler: İnsan Olma Sorunu“, Yusuf örnek'in “Bilimde, Felsefede ve Politikada Karl Jaspers“ başlıklı yazıları, bu filozofları meslekten olmayan okuyucuya, çağdaş felsefeye olan katkıları bakımından tanıtmayı amaçlıyor.

Kağıt Tipi

2. Hamur

Kategori

Kitaplar Felsefe Genel ve Referans

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
4,40   
4,40   
×
Kapat