Türk Ceza Hukukunda Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Suçları

ISBN
9786051461953
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
965
Uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı hem ülkemizde hem de dünyada büyük artış göstermektedir. Bu gelişme toplum sağlığı açısından büyük tehdit oluşturmaktadır. Bu nedenle, ülke yönetimleri uyuşturucu ve uyarıcı maddelerin Yazının devamı...
90,00 TL
%
2
İndirimli
88,20 TL Kazancınız: 1,80TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 580069
 

Ürün Özellikleri

Uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı hem ülkemizde hem de dünyada büyük artış göstermektedir. Bu gelişme toplum sağlığı açısından büyük tehdit oluşturmaktadır. Bu nedenle, ülke yönetimleri uyuşturucu ve uyarıcı maddelerin tıbbi olmayan amaçlarla kullanılmasına savaş açmaktadırlar. Bu sağlıklı bir nesil ve gelecek açısından zorunlu bir durumdur.

Kullanımı her geçen gün artan uyuşturucu ve uyarıcı maddeler, özellikle örgütlü suçun konusunu oluşturmaktadır. Büyük kazanç sağlayan uyuşturucu ticareti, bir ülkenin genel sağlığını hedef almaktadır. Uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanımının artması ile uyuşturucu suçları da artış göstermektedir. 5237 sayılı ceza yasası uyuşturucu ve uyarıcı maddenin tıbbi zorunluluk dışında tüm kullanım hallerini ve ticaretini suç olarak düzenlemiştir.

Bu çalışmada uyuşturucu veya uyarıcı madde suçlarının tüm halleri incelenmeye çalışılmış, bu maddelerin Türk hukukundaki durumları ortaya konulmuştur. Uyuşturucu veya uyarıcı madde suçları yargılama aşamaları ve kavramları ile birlikte incelenmeye çalışılmıştır.

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
88,20   
88,20   
×
Kapat