Tul %17 indirimli BERRIN KARAKAS

Tül

ISBN
9789756287439
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
214
Ozan kulüpten içeri girdiğinde Buz Kraliçe korkulu bir ormanın içinde dans ettiriyordu içeridekileri. Going down, going down nehirden aşağı inenleri. Ozan gözlüklerini çıkarıp, gözleri bir türlü aklından çıkmayan Buz Kraliçenin Yazının devamı...
16,50 TL
%
30
İndirimli
11,55 TL Kazancınız: 4,95TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 457860
 

Ürün Özellikleri

Ozan kulüpten içeri girdiğinde Buz Kraliçe korkulu bir ormanın içinde dans ettiriyordu içeridekileri. Going down, going down nehirden aşağı inenleri.
Ozan gözlüklerini çıkarıp, gözleri bir türlü aklından çıkmayan Buz Kraliçenin müzikli sarayının yanına gitti.
“Güzel parça,“ dedi.
Buz Kraliçe her gün binlerce kez duyduğu bu cümlenin üzerine, sadece baktı Ozan'ın gözlerine. Hayatında gördüğü en büyük, en parlak gözbebeklerine. Korkulu orman şarkısının sonuna küçük gölgeler müziğini ekledi.
“Hep böyle karanlık mı çalarsınız“ dedi Ozan, şarkı bittiğinde.
“En fazla gözleriniz kadar,“ dedi Buz Kraliçe. Kulaklıkları taktı sonra. Bir daha konuşmadı. Artık Ozan'ı dinlemiyordu. Kulağında müzik, az önce gördüğü gözlerin peşinden gidiyordu. O gözlere bir isim arıyordu.
“Eyescather!“ dedi içinden,
“En soğuk haliyle böyle...“
- Kitaptan
(Arka Kapak)
Buradan, Tül'den önce Sidre'deydim anlayacağınız, biraz fazla tepelerdeydim. Hiçbir şeyim yoktu. Bir Allah, bir de kelimelerim. Bir de; ölü şairlerim, yazarlarım, doğmamış, doğdurulmamış, öldürülmüş, bir dolu yazar arkadaşım...
Onlara göre şanslıydım. Elimden tutmuştu bir yazar da, Okuyan-us'a götürmüştü ben- denizi sonunda. Gidecekti nihayet yazdıklarım, kalplerin kulaklarına. İlk kitabım Sidre, hayata karışacaktı.
Sidre kendi halinde, gidemedi elbet o ağır haliyle, çok insanın kalbine. Modası geçmiş yazarlara âşıktım çünkü. Modası geçmiş zamanlara... Eskiydim çok, bu gıcır gıcır, yeniler arasında. Şu postmodern hayata, bir türlü post serememiştim.
Sonra, sıyırdım postumu attım. Dedim ki; “Bir fikir geliştireyim.“ Bir gece yine fazla şiirlenince, bir muziplik yapıştı beynime. Bu defa herkes sevsin beni istiyordum, herkes şiirlensin, benimle gelsin.
Çırılçıplaktım bu defa. Ne ölü yazarlarım, ne kelimelerim, ne dualarım... Sadece; çırılçıplak bir gerçek...
Soyunmuştum işte bütün “eski“liğimden. İkinci kitabım Tül'ün üzerine, yuvarlak mı yuvarlak popolu bir kadın kondurmuştum. Bu çıplak kadın, “eski“ ve unutulmuş şeyleri okumaktan hoşlanmayanlara da götürecekti beni. Çıplak kadının içinden, ağır mı ağır bir hayat çıkacaktı. Kandıracak mıydım onları Hayır kandırmayacaktım. Çünkü Tül'ün içine, çıplak mı çıplak, gerçek mi gerçek, bir “hayat“ saklamıştım.
- Berrin Karakaş
(Tanıtım Yazısı'ndan)

Boyutlar

0x0

Kağıt Tipi

2. Hamur

Kategori

Kitaplar Edebiyat (Roman Öykü ve Anlatı

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
11,55   
11,55   
×
Kapat