Toplumsal Düzenin İnşası %17 indirimli Mark Neocleous

Toplumsal Düzenin İnşası

ISBN
9789756193556
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
217
İktidar ile ilgili meselelerle ilgilenen herhangi bir kimsenin, düzen fikrinin her daim mevcudiyeti, duygusal gücü ve siyasi çekiciliği tarafından etkilenmesi kaçınılmazdır. Bu kitap, düzenin inşası ile ilgili olarak polisin -zabtetmenin- Yazının devamı...
16,00 TL
%
17
İndirimli
13,28 TL Kazancınız: 2,72TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 536043
 

Ürün Özellikleri

İktidar ile ilgili meselelerle ilgilenen herhangi bir kimsenin, düzen fikrinin her daim mevcudiyeti, duygusal gücü ve siyasi çekiciliği tarafından etkilenmesi kaçınılmazdır. Bu kitap, düzenin inşası ile ilgili olarak polisin -zabtetmenin- rolünü ele almaktadır.
Polis, devlet erki ve düzen sorunu arasındaki ilişkileri kısaca ele aldıktan sonra, Neocleous, on sekizinci yüzyıl fiberalizminin, polis kavramını nasıl rafineleştirdiğine odaklanmakta ve bunun sermaye erki ile daha geniş toplumsal kontrol meselelerinin üstünü nasıl örtüğünü açıklamaya çalışmaktadır. Hedeflenen, zabtetmeyi, basitçe, suç ve kanun devleti bağlamında ele alan ve yanıltıcı geçerliliğini halen sürdüren liberal yaklaşımı mahkum etmek olarak belirmektedir.
Buna karşılık Neocleous, zabtetmenin işlediği yaygın kurumsal mekanizmalar bağlamında, daha genişletilmiş bir polis kavramsallaştırması önermektedir. Bu kurumlar düzenin sadece korunması ve yeniden üretilmesiyle değil, inşası ile, özellikle de ücretli emek üzerinde temellenen düzenin inşası ile de ilgilenmektedirler. Bu hususlar üzerinde duran kitap, devletin sivil toplumu nasıl zabtettiğini ve düzenin, hukuk ve idare üzerinden nasıl tesis edildiğini anlamak açısından daha geniş bir bakış açışı edinmeyi mümkün kılmaktadır.
(Tanıtım Yazısından)

Boyutlar

0x0

Kağıt Tipi

2. Hamur

Kategori

Kitaplar Politika Kurumlar

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
13,28   
13,28   
×
Kapat