Ticaret Hukukunun Genel İlkeleri

Ticaret Hukukunun Genel İlkeleri

ISBN
9789752954175
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
170
Ticaret kelimesi, iktisadi ve hukuki anlamda olmak üzere iki farklı bakımdan ele alınmıştır. İktisat bilimi ticaretin iktisadi (ekonomik) bir faaliyet olduğu görüşünden hareket ederek iktisadi faaliyetin üretim, el değiştirme, tüketim Yazının devamı...
17,00 TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 601808
 

Ürün Özellikleri

Ticaret kelimesi, iktisadi ve hukuki anlamda olmak üzere iki farklı bakımdan ele alınmıştır. İktisat bilimi ticaretin iktisadi (ekonomik) bir faaliyet olduğu görüşünden hareket ederek iktisadi faaliyetin üretim, el değiştirme, tüketim safhalarına kısaca üretim ile tüketim arasındaki değişim faaliyetlerini inceler. Bu suretle, iktisat kurallarına belirlemeyi ve bu faaliyetleri düzenlemeyi amaçlar.
Hukuk bilimi ise ticareti sadece değişim faaliyetleri olarak değil daha geniş anlamda ele alır. Diğer bir anlatımla, el değiştirme faaliyetleri ile birlikte üretim ve tüketim faliyetlerinin de ticaretin kapsamına dahil olduğunu kabul eder. Hukukun amacı, iktisadi faaliyetlerin kurallarını belirlemek değil bu faaliyetleri yaptırıma tabi tutmaktır. Hukuk bakımından ticaretin, iktisadi bakımdan ticaretten daha geniş olması sonucunda, sanayici hukuki bakımdan tacir sayılır.
Geniş anlamda Ticeret hukuku, ticari iş ve işletmelere uygulanan kuralları bünyesinde toplar. Ticaret hukukunu tanımlamak gerekirse kısaca, üretim aşamasından tüketim aşamasına kadar ticari faaliyetleri düzenleyen hukuk dalıdır diyebiliriz.
(Arka Kapak)

Kağıt Tipi

1. Hamur

Kategori

Kitaplar Referans Hukuk

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
17,00   
17,00   
×
Kapat