Tevfik Fikret Rıza Tevfik Bölükbaşı

Tevfik Fikret

ISBN
9799756403869
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
109
Yenileşme dönemi Türk şiirinin kurucularından biri kabul edilen Tevfik Fikret'in ölümünün 90. yılı münasebetiyle yayımlanan bu kitapta, Tevfik Fikret'in en samimi dostlarından biri olan Rıza Tevfik'ın onun hakkında değişik zamanlarda Yazının devamı...
8,00 TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 543377
 

Ürün Özellikleri

Yenileşme dönemi Türk şiirinin kurucularından biri kabul edilen Tevfik Fikret'in ölümünün 90. yılı münasebetiyle yayımlanan bu kitapta, Tevfik Fikret'in en samimi dostlarından biri olan Rıza Tevfik'ın onun hakkında değişik zamanlarda yazmış olduğu yazılar bir araya getirilmiştir.
Rıza Tevfik, onun şiir hayatındaki “Sabah Ezanında“, “Köyün Mezarlığında ve “Asker Geçerken“ gibi şiirlerden başlayarak “Gayya-yı Vücud“, “Sis“, “Doksan Beşe Doğru“ ve “Tarih-i Kadim“ gibi şiirlerle doğru uzanan çizgide açıkça görülen dinden sapma ve milli değerlerden uzaklaşma temayülünün entelektüel bir buhran sonucu ortaya çıktığı kanaatindedir. Bu yüzden, Tevfik Fikret'in yirmi yaşlarında dinsiz olması ya da yirmi sene daha yaşaması halinde, bu krizi rahatça atlatabileceği düşüncesindedir.
(Arka Kapak)

Boyutlar

0x0

Kağıt Tipi

2. Hamur

Kategori

Kitaplar Edebiyat Deneme

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
8,00   
8,00   
×
Kapat