Kandil %17 indirimli Muhterem Yüceyılmaz

Tevekkül mü Tembellik mi

ISBN
9799752692151
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
175
“Tevekkül“ konusu maalesef bir çok kimse tarafından bilerek veya bilmeyerek istismara uğramış ve uğramaktadır. Dinine sözde bağlı pek çok kişi, tevekkülü “tembellik“ sanarak, gerek bir takım faydalı neticeler elde etmede, gerek Yazının devamı...
8,00 TL
%
30
İndirimli
5,60 TL Kazancınız: 2,40TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 542729
 

Ürün Özellikleri

“Tevekkül“ konusu maalesef bir çok kimse tarafından bilerek veya bilmeyerek istismara uğramış ve uğramaktadır. Dinine sözde bağlı pek çok kişi, tevekkülü “tembellik“ sanarak, gerek bir takım faydalı neticeler elde etmede, gerek hastalık ve musibet gibi sıkıntılı hâllerden kurtulmada ve gerekse gelmesi muhtemel ve sıkıntılardan korunmada ihmalkâr davranmaktadır.
Ne yazık ki, bu durum fertlerin özel hayatıyla da sınırlı kalmayarak topyekûn ümmetin bugününü ve geleceğini olumsuz yönden etkileyen umum'i bir anlayış hâlini alabilmektedir. Bu durumu gören fırsatçı din düşmanları da, bunu İslam'a mal etmeye gayret ederek yüce İslam dinini gözden düşürmeye çalışmış ve çalışmaktadırlar. Buna mukabil, uzun İslam tarihi boyunca, her dönemde gerçek ilim ve takva ehli kimseler bu yaraya neşter vurarak çağdaşlarını konuyla ilgili aydınlatmaya, böylece cahil veya sinsi istismarcıların tahribatına engel olmaya gayret etmişlerdir.
Müslümanların her zamandan fazla tahkikî bir imana sahip olarak Allah'a tam tevekkül etmenin yanı sıra İslamiyet'in terakkisi için yüksek bir performansla çalışmaya muhtaç bulundukları günümüzde, biz de bu konuyu masaya yatırdık ve tevekkülün hakikatine ışık tutarak, insan sa'yi ile bağdaşabilirliği konusunu ele aldık.
(Arka Kapak)

Boyutlar

13.5x19.5

Kağıt Tipi

2. Hamur

Kategori

Kitaplar İslam Makale

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
5,60   
5,60   
×
Kapat