Temeller Statiği ve Kontruksiyonu 2-Yüzeysel Temeller

Temeller Statiği ve Kontruksiyonu 2-Yüzeysel Temeller

ISBN
9786059969055
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
408
Yapıların en önemli bölümünü oluşturan Temeller 'in statik hesabı inşaat mühendisliğinin en karmaşık ko-nularından biridir. Son yıllarda zemin mekaniği ala-nında görülen hızlı gelişmeler, temel problemlerinin modern hesap Yazının devamı...
35,00 TL
%
30
İndirimli
24,50 TL Kazancınız: 10,50TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 637811
 

Ürün Özellikleri

Yapıların en önemli bölümünü oluşturan Temeller 'in statik hesabı inşaat mühendisliğinin en karmaşık ko-nularından biridir. Son yıllarda zemin mekaniği ala-nında görülen hızlı gelişmeler, temel problemlerinin modern hesap metotları ile çözülmesini zorunlu kıl-mıştır.

Bu kitapta yer alan bölümlerde konuların teorisi, pratiği ile birlikte yürütülmek istenmiş; fakat teorisi anlatılırken uygulama için gereksiz bir takım ayrıntılardan olabildiğince kaçınılarak sade bir anlatım yoluna gidilmiştir. Ayrıca pratikte karşılaşılan değerlerden düzenlenmiş ve hesaplarda yapılan kabuller açıkça belirtilmiştir. Sayısal örnekler, teorisini çok iyi bilmeyen okuyucuların da yararlanabilmeleri amacı ile teoriden olabildiğince bağımsız ve sistematik duruma getirilmiştir.

Her bölüme ilişkin sayısal örnekler, bölümün sonunda topluca verilmiştir. Eser; 185 şekil, 204 formül ve çözümü yapılmış 21 değişik sayısal örnekten başka, temellerle ilgili önemli tablo ve yönetmelikleri de kapsamaktadır.

İçindeki Bölümler:
YüZEYSEL TEMELLER
1.DUVAR ŞERİT SöMELİ VE KOLON TEKİL Sö-MELİ
2.DUVAR ŞERİT SöMELİ VE KOLON SOMELİ üZERİNE SAYISAL öRNEKLER
3.SüREKLİ ALAN TEMELLERİ
4.SüREKLİ ALAN TEMELLERİ üZERİNE SAYISAL öRNEKLER
5.YöNETMELİKLER – YARDIMCI TABLOLAR

Kağıt Tipi

2. Hamur

Kategori

Kitaplar Akademik İnşaat Mühendisliği

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
24,50   
24,50   
×
Kapat