Tekel Direnişinin Işığında Gelenekselden Yeniye İşçi Sınıfı Hareketi

ISBN
9786055513016
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
352
Yalçın Bürkev, Metin Özuğurlu, Arzu Çerkezoğlu, Özay Göztepe, Ferda Koç, Gökhan Bulut, Fevziye Sayılan, Nuray Türkmen, Nergis Mütevellioğlu, Mustafa Sönmez, Abdullah Aysu, Şükran Soner, Nihal Kemaloğlu, Mustafa Türkel, Servet Akbudak, Yazının devamı...
27,00 TL
%
25
İndirimli
20,25 TL Kazancınız: 6,75TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 565465
 

Ürün Özellikleri

Yalçın Bürkev, Metin Özuğurlu, Arzu Çerkezoğlu, Özay Göztepe, Ferda Koç, Gökhan Bulut, Fevziye Sayılan, Nuray Türkmen, Nergis Mütevellioğlu, Mustafa Sönmez, Abdullah Aysu, Şükran Soner, Nihal Kemaloğlu, Mustafa Türkel, Servet Akbudak, Gürsel Köse, Aygün Taşkın, Deniz Bostancı, Şehmuz Uğur, Şuayip Geçir, Çağrı Kadeoğlu Bulut
Büyük Madenci Yürüyüşü'nün ardından Türkiye'deki bir başka büyük işçi direnişi olan ve sınıf mücadeleleri etrafında dönen tartışmaları aniden alevlendiren Tekel direnişi, emek hareketinin önümüzdeki dönemine eşik olma özelliği taşıyor.
Başladıktan kısa bir süre sonra Tekel işçilerine özgü olmaktan çıkan ve genel kamusal destek bulan direniş, hem toplumun hem de toplumsal muhalefetin çektiği nefes darlığını aşmak için kurtarıcı oldu.
Tekel direnişi üzerine daha derin düşünmek gerekiyordu. Bu; olanın hem anlaşılması hem de göstergelerinin açığa kavuşturulması bakımından yol gösterici olacaktı. Bunu yapmaya çalıştık.
(Arka Kapak)

Kağıt Tipi

2. Hamur

Kategori

Kitaplar Politika Sivil Toplum

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
20,25   
20,25   
×
Kapat