Tatar Nesri ve Romantizm Estetiği

Tatar Nesri ve Romantizm Estetiği

ISBN
9786059100823
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
230
Yazarın dünyaya bakışını, ideolojik ve estetik fikirlerini bildiren edebi akımlar, temel özelliklerini korumakla birlikte her milletin edebiyatında çeşitli özellikler ile zenginleştirilir. Bu durum kendi düzeninde milletlerin kültürel, Yazının devamı...
30,00 TL
%
17
İndirimli
24,90 TL Kazancınız: 5,10TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 626580
 

Ürün Özellikleri

Yazarın dünyaya bakışını, ideolojik ve estetik fikirlerini bildiren edebi akımlar, temel özelliklerini korumakla birlikte her milletin edebiyatında çeşitli özellikler ile zenginleştirilir. Bu durum kendi düzeninde milletlerin kültürel, sosyal ve tarihi özelliklerini açıklamaya yardım eder.

“Tatar Nesri ve Romantizm Estetiği” isimli bu kitap, dünya edebiyat biliminin temel metotlarından sayılan romantizmin XX. yüzyıl Tatar nesrinde ortaya çıkma sebeplerini, Rusya'daki sosyal ve siyasi faktörlerin etkisinde değişim geçirmesini konu ve biçim açısından değerli örneklerle açıklar. Edebiyat biliminin teorik meselelerini ele almakla birlikte; bu eser Tatar tarihi, çağın atmosferi, edebî süreç, millî ve sosyal problemler, yaşam tarzı ve manevi değerler hakkında da zengin bilgiler içerir. Tatar halkının hayatındaki önemli tarihi değişimlere bağlı bir şekilde edebiyat alanındaki bazı yenilikler ve millî edebiyat özellikleriyle tanıştırmayı amaçlayan bu eser, Tatar edebiyatı tarihiyle ilgilenen âlimlerin ve öğrencilerin yararlanabileceği faydalı kaynaklardan biridir.

Kağıt Tipi

2. Hamur

Kategori

Kitaplar Edebiyat Dünya Edebiyatı

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
24,90   
24,90   
×
Kapat