Taşlıcalı Yahya Bey Gencine-i Raz

Taşlıcalı Yahya Bey Gencine-i Raz

ISBN
9786054646913
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
352
Yahya Bey, XVI. Yüzyılın önemli divan şairlerindendir. Fakat o, asıl şöhretini mesnevileriyle kazanmıştır. Gencine-i Raz, şairin hamsesini oluşturan önemli mesnevilerden olup, dini ve sosyal hikayelerden teşekkül etmiştir. Yahya Bey, bu Yazının devamı...
30,00 TL
%
17
İndirimli
24,90 TL Kazancınız: 5,10TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 620716
 

Ürün Özellikleri

Yahya Bey, XVI. Yüzyılın önemli divan şairlerindendir. Fakat o, asıl şöhretini mesnevileriyle kazanmıştır.

Gencine-i Raz, şairin hamsesini oluşturan önemli mesnevilerden olup, dini ve sosyal hikayelerden teşekkül etmiştir. Yahya Bey, bu eseri Hz. Peygamber'i rüyasında görmesi üzerine yazmıştır. Eser, Camî'nin Sübhatü'l-Ebrar'ına naziredir. Gencine-i Raz, 40 makaleden oluşmakta ve her makaleden sonra “hikayet” başlıklı bir manzume gelmektedir.

Eser, tamamen öğretici mahiyette olup yer yer hayli sade ve halk diline yakın bir lisanla yazılmıştır. Makaleler aşk, namaz, gizli zikir, şeytan, tevazu, ilim, tembellik, kanaat, sabır, edep, haya, gönül kırmak, rüşvet almak ve her makale ile ilgili bir hikaye anlatılmıştır.

Evliya çelebi, Seyahatname'sinde babasının kendine verdiği önemli bazı kitaplar arasında Gencine-i Raz'ın da bulunduğunu belirtmektedir. Bu çalışma, dönemin tarihi, sosyal ve dinî hayatı hakkında zengin malzeme sunmakta ve konuya ilgi duyan herkesin zevkle okuyabileceği güzelliktedir.

Kağıt Tipi

2. Hamur

Kategori

Kitaplar İslam Tasavvuf

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
24,90   
24,90   
×
Kapat