Tarihten Edebiyata Şeyh Bedrettin %17 indirimli Mehmet Çelik

Tarihten Edebiyata Şeyh Bedrettin

ISBN
9786055231156
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
183
Şeyh Bedreddin, tarihi, efsanevi ve etrafında rivayetlerin oluştuğu bir kişiliktir. Kimilerine göre Osmanlı Devletini yıkmaya niyetlenmiş bir "mülhit", kimilerine göre bir halk kahramanı, kimilerine göreyse sosyal düşüncenin erken dönem Yazının devamı...
12,50 TL
%
30
İndirimli
8,75 TL Kazancınız: 3,75TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 514195
 

Ürün Özellikleri

Şeyh Bedreddin, tarihi, efsanevi ve etrafında rivayetlerin oluştuğu bir kişiliktir. Kimilerine göre Osmanlı Devletini yıkmaya niyetlenmiş bir "mülhit", kimilerine göre bir halk kahramanı, kimilerine göreyse sosyal düşüncenin erken dönem öncülerinden biri olan Şeyh Bedreddinin bu tartışmalı kimliklerinin netleşmesi için; hayatı, eserleri ve fikirleri yönüyle bir tahlile tabi tutulması gerekiyordu.
Bu çalışma, Şeyh Bedreddin biyografisi değildir. Bu çalışma, Şeyh Bedreddini aklama ya da suçlama çalışması da değildir. Bu çalışmanın amacı içerisinde, Şeyh Bedreddinin fikirlerinin analizi gibi bir gayret de bulunmamaktadır.
15. yüzyılın Simavne Kadısıoğlu Şeyh Bedreddin diye anılan aykırı tasavvuf şeyhi ve din bilgini Şeyh Bedreddinin tarihi bir kişilikten edebi bir imaja dönüşmesinin seyrinin takip edildiği bu çalışmada Şeyh Bedreddinin hayatını, yetişme biçimini ve kişiliğini oluşturan etkenler göz ardı edilmedi. Şeyh Bedreddinin bir fıkıh öğrencisi olarak başlayan ilmi hayatının, tasavvuf düşüncesine kapıldıktan sonra değişen seyrinin takibi çalışmada önemli bir yer tutmaktadır.

Boyutlar

13.5x21

Kağıt Tipi

2.Hamur

Kategori

Araştırma-İnceleme

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
8,75   
8,75   
×
Kapat