Tarihteki İlk Türkçe Ansiklopledide Kürdistan ve Kürtler

Tarihteki İlk Türkçe Ansiklopledide Kürdistan ve Kürtler

ISBN
9789757011187
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
316
Şemseddin Sami tarafından yazılıp 1889-1898 yılları arasında İstanbul'da yayınlanmış olan ve adı “Özel Adlar Ansiklopedisi“ anlamına gelen “Kamus'ul A'lam“, tarihteki ilk Türkçe ansiklopedidir. Kürt yazarı M. Emin Bozarslan, Yazının devamı...
10,00 TL
%
17
İndirimli
8,30 TL Kazancınız: 1,70TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 604552
 

Ürün Özellikleri

Şemseddin Sami tarafından yazılıp 1889-1898 yılları arasında İstanbul'da yayınlanmış olan ve adı “Özel Adlar Ansiklopedisi“ anlamına gelen “Kamus'ul A'lam“, tarihteki ilk Türkçe ansiklopedidir.
Kürt yazarı M. Emin Bozarslan, yıllarca süren çalışma ve araştırmalar sonucunda, bu önemli ansiklopedide, Kürdistan ve Kürdler hakkında yer almış olan bütün maddeleri derleyip alfabetik sıraya göre düzenlemiş ve Osmanlıca'dan bugünkü Türkçe'ye çevirip “Tarihteki İlk Türkçe Ansiklopedide Kürdistan ve Kürdler“ adıyla kitap halina getirmiştir.
Bozarslan ayrıca, söz konusu maddelerde yer alan bazı kişi ve yer adları hakkında yazdığı 600'e yakın notla o maddelerin içeriğini zenginleştirmiş, o notları da “Açıklamalar ve Tamamlayıcı Bilgiler“ başlığı altında ayrı bir bölüm olarak kitaba eklenmiştir.
Yayınevimiz, “tarihteki İlk Türkçe Ansiklopedide Kürdistan ve Kürdler“ kitabını yayınlayıp okuyucularına ve kamuoyuna sunmakla, hem tarihe ve tarihi gerçeklere hem de bilime önemli bir hizmet yaptığı inancındadır.
(Arka Kapak)

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
8,30   
8,30   
×
Kapat