Tarih-i Mısr-ı Cedid Tuncay Bülbül

Tarih-i Mısr-ı Cedid

ISBN
9789756355763
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
465
Târîh yazıcılığı, başladığı zamandan itibaren, ünlü kahraman ve hükümdarların hayatlarını efsaneleştirip anılarını yaşatmak, zafer, yenilgi, felaket gibi, toplumda belli bir iz bırakmış olayları gelecek kuşaklara tanıtmak Yazının devamı...
25,00 TL
%
17
İndirimli
20,75 TL Kazancınız: 4,25TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 605914
 

Ürün Özellikleri

Târîh yazıcılığı, başladığı zamandan itibaren, ünlü kahraman ve hükümdarların hayatlarını efsaneleştirip anılarını yaşatmak, zafer, yenilgi, felaket gibi, toplumda belli bir iz bırakmış olayları gelecek kuşaklara tanıtmak amacını gütmüştür. Günümüzdeki anlamıyla târîhçiliğin şekillenip belli bir disiplin haline gelmesine kadar yazılan târîhlerde asıl olan belgelere dayanmaktan ziyade efsanelere, anlatılara yer vermek, okuyucuyu anlattıklarına inandırmaktan çok onda bir hayranlık ve şaşkınlık uyandırmak hedeflenmiştir.
Türk târîh yazıcılığının ilk örnekleri de bu temayül etrafında şekillenmiş eserlerdir. Osmanlı târîhi adı altında kaleme alınan eserlerde olayların gerçek olup olmadığını sorgulamaktan ziyade hükümdar, vezir gibi yöneticilerin ya da bazı kahramanların hayatlarının efsaneleştirilerek kendine has bir hikâye formu içinde anlatılması bu tür eserlerin karakteristik özelliği olarak karşımıza çıkmaktadır. Elinizdeki çalışma Osmanlı aydınlarından Celâl-zâde Sâlih Çelebi'nin Târîh-i Mısr-ı Cedîd adlı eserinin incelemesini ve tenkitli metnini içermektedir. Bu çalışmayla 16. yüzyılda yaşamış bir Osmanlı aydınının gözünden Msır'ın tarihi ve gizemi içinde bir yolculuk yapacaksınız.
(Tanıtım Bülteninden)

Kağıt Tipi

2. Hamur

Kategori

Kitaplar Tarih Araştırma

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
20,75   
20,75   
×
Kapat