Taaşşuk-ı Tal’at ve Fitnat Şemsettin Sami

Taaşşuk-ı Tal’at ve Fitnat

ISBN
9789944260688
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
154
Dil ve deyiş bakımından kusurlu olmak ve büyük bir sanat değeri taşımamakla birlikte, tiplerin canlandırılması, kişilerin kendi ağız özelliklerine göre konuşturulması yönünden açıkça başarılı sayılan Taaşşuk-ı Tal'at ve Yazının devamı...
17,00 TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 611491
 

Ürün Özellikleri

Dil ve deyiş bakımından kusurlu olmak ve büyük bir sanat değeri taşımamakla birlikte, tiplerin canlandırılması, kişilerin kendi ağız özelliklerine göre konuşturulması yönünden açıkça başarılı sayılan Taaşşuk-ı Tal'at ve Fitnat (1872) romanıyla, bu türdeki ilk yapıtı yazdı. Daha sonra yazdığı tiyatro oyunlarıyla oyun türünde de döneminin beğeni ölçütleri altına düşmeyen örnekler verdi. Fransızca'dan Sefiller ve Robinson çevirilerini yaptı.
Şemsettin Sami'nin asıl hizmeti dil ve ansiklopedi alanındadır. Bazı memurluklarından sarayca uzaklaştırıldıktan sonra köşkünde oturmaya mecbur edilmiş; günlük politikaya karışamamanın eksikliğini kendisini geniş bir bilim alanına yayarak gidermiştir. Fransızca, Arapça ve Türkçe sözlükler, altı ciltlik bir ansiklopedi, Orhun Yazıtları'nın çevirisi ve Kutadgu Bilig üzerine yayımlar hazırlamıştır.
(Tanıtım Yazısından)

Kağıt Tipi

2. Hamur

Kategori

Kitaplar Edebiyat (Roman Osmanlı ve Öncesi Nesir

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
17,00   
17,00   
×
Kapat