Sünnetin Değeri ve Bağlayıcılığı

ISBN
9789756079652
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
136
İslam'ın Kur'an'dan sonraki ikinci temel kaynağının sünnet olduğunda şüphe yoktur. Ancak geçmişten günümüze sünnetin önemi, delil olma değeri, mahiyeti, bağlayıcılığı ve sahih bir şekilde bize ulaşıp ulaşmadığı konusunda Yazının devamı...
6,50 TL
%
17
İndirimli
5,40 TL Kazancınız: 1,10TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 437511
 

Ürün Özellikleri

İslam'ın Kur'an'dan sonraki ikinci temel kaynağının sünnet olduğunda şüphe yoktur. Ancak geçmişten günümüze sünnetin önemi, delil olma değeri, mahiyeti, bağlayıcılığı ve sahih bir şekilde bize ulaşıp ulaşmadığı konusunda çeşitli itirazlar gündeme gelmiştir. 19. asrın sonlarından günümüze kadar sünnetin hücciyeti konusunda Müslüman alimler ve araştırmacılar tarafından sayısız araştırma yapılmıştır. Muhammed Taki Osmani'nin 'Sünnetin Değeri ve Bağlayıcılığı' isimli kitabı bu konuda yapılmış son çalışmalardandır.
Hz. Peygamber'in (S.A.V) sünnetinin mahiyeti, geçmişten geleceğe bütün zamanlarda ve bütün Müslümanlar üzerinde nasıl bağlayıcı bir otoriteye sahip bulunduğunu, Kur'an-ı Kerim'in ona verdiği statüyü ve ümmetin onu gelecek nesiller için muhafaza etmek gayesi ile uyguladığı metotları anlatan eser, Sünnet'in doğru konumunu anlamaya yardımcı olacak özenli bir çalışma.
(Tanıtım Bülteninden)

Boyutlar

13x19

Kağıt Tipi

2. Hamur

Kategori

Kitaplar İslam Araştırma

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
5,40   
5,40   
×
Kapat