Sosyolojiye Giriş

ISBN
9786053772965
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
623
Sosyolojinin Türk bilim dünyasındaki yeri oldukça eskidir. Ziya Gökalp ile başlayan akademik çizgi bugüne kadar inişli çıkışlı bir grafik gösterse bile, Türkiye bu yönden çoğu gelişmiş ülke ile aynı 'Sosyoloji Tarihi'ne sahiptir Yazının devamı...
38,50 TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 559681
 

Ürün Özellikleri

Sosyolojinin Türk bilim dünyasındaki yeri oldukça eskidir. Ziya Gökalp ile başlayan akademik çizgi bugüne kadar inişli çıkışlı bir grafik gösterse bile, Türkiye bu yönden çoğu gelişmiş ülke ile aynı 'Sosyoloji Tarihi'ne sahiptir denebilir. Buna rağmen 1980'ler sonrasında Sosyoloji'nin Türkiye'de yeni bir döneme girdiği, toplumsal dönüşüme paralel bir şekilde, bilhassa uygulamalı sosyolojinin yaygınlık kazandığı; birçok kesimlerce de talep edilir hâle geldiği açıktır. Bu sevindirici gelişme ayrı gelişme ile daha da pekişmiş bulunuyor. Birincisi, yine bu dönemde “sosyoloji derneği“nin kurulması; ikincisi ise yeni yeni üniversitelerle birlikte sosyoloji öğretiminin ve sosyoloji kadrolarının Türkiye ölçeğinde genişleyip yaygınlaşması .
(önsöz'den)
Katkıda Bulunanlar;
Birsen Gökçe, Ayşe D. Tarhan, Yusuf Ziya özcan, Naci Bostancı, Aykut çelebi, Veysel Bozkurt, Sibel Kalaycıoğlu, Osman Konuk, Zafer Cirhinlioğlu, Ercan Tatlıdil, Muammer Tuna, Vildan Akan, Yasemin Işıktaç, Tülin Günşen İçli, İnan özer, Abdurrahman Kurt, Esma Durugönül.

Kağıt Tipi

2. Hamur

Kategori

Kitaplar İnsan ve Toplum Sosyoloji (Referans

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
38,50   
38,50   
×
Kapat