Sosyalizmin Öncülerinden Robert Owen Yaşamı-Öğretisi-Eylemi

ISBN
9789751490391
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
261
Kitabımızın amacı, Robert Owen'in, çeşitli toplum sorunları konusundaki görüşlerini, yaşadığı çağın gerçekleri içinde değerlendirmeye çalışarak açıklamaktır. Bu amaç; bizi bir yandan Owen'in yaşadığı çağdaki İngiliz Yazının devamı...
7,50 TL
%
20
İndirimli
6,00 TL Kazancınız: 1,50TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 566385
 

Ürün Özellikleri

Kitabımızın amacı, Robert Owen'in, çeşitli toplum sorunları konusundaki görüşlerini, yaşadığı çağın gerçekleri içinde değerlendirmeye çalışarak açıklamaktır. Bu amaç; bizi bir yandan Owen'in yaşadığı çağdaki İngiliz toplumunu, bir yandan da Owen'in yaşadığı çağdaki İngiliz toplumunu, bir yandan da Owen'in yaşamıyla eserlerini birbirine paralel olarak incelemeye çalışan bir metoda götürmüştür. Birinci bölümde, çeşitli görünüşleriyle Endüstri Devrimi incelenmektedir. “Endüstri Devrimi'nin bir çocuğu“ diye nitelendirilen Owen'i iyice anlayabilmek, bu devrimin gerçeklerini kavramaya bağlamanın yerinde olacağını düşündük.
İkinci bölüm, Owen'e ayrılmıştır. Bu bölümde, Owen'in hayatı ve eserleri, kronolojik olarak anlatılmaya çalışılmıştır. Ancak, uyguladığımız metot gereğince, Owen'in görüşlerinin soyut bir anlatım içinde verilmesinden kaçınılarak; bu görüşlerle İngiliz toplumunun gerçekleri arasında bir bağ kurmaya çalışılmıştır. Bu amaçla, gerektiği yerde, Owen'in görüşlerini ileri sürdüğü sıralarda İngiliz toplumunun hangi gelişmeler içinde bulunduğunu belirtmeye çalıştık.
Sonuç bölümünde de Owen'in görüşlerinin bir değerlendirmesini yapmayı denedik.
(Kitabın girişinden)

Kağıt Tipi

3. Hamur

Kategori

Kitaplar Politika Sol Üzerine

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
6,00   
6,00   
×
Kapat