Sosyal Bilimler ve Felsefe %17 indirimli Lütfü Şimşek

Sosyal Bilimler ve Felsefe

ISBN
9786051050669
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
196
Bu kitap, 19. yüzyıl Avrupa'sında toplumun “bilimsel“ olarak incelenebileceği iddiasıyla kurulan sosyal bilimlerin günümüzde yaşadıkları bunalımdan hareketle sosyal bilimlerin doğası sorunu üzerine yapılmış felsefi bir Yazının devamı...
25,00 TL
%
17
İndirimli
20,75 TL Kazancınız: 4,25TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 417358
 

Ürün Özellikleri

Bu kitap, 19. yüzyıl Avrupa'sında toplumun “bilimsel“ olarak incelenebileceği iddiasıyla kurulan sosyal bilimlerin günümüzde yaşadıkları bunalımdan hareketle sosyal bilimlerin doğası sorunu üzerine yapılmış felsefi bir tartışmadır. çalışmamızda bu bunalımın felsefe-bilim ayrımının mutlaklaştırılmasından kaynaklandığını göstermeye çalıştık. Felsefesiz bilim yapılabileceği yanılgısına yanıt olarak, öncelikle çağdaş bilim kavramının kendisinin bir felsefe yorumu olduğunu öne sürdük.
Felsefi açıdan bakıldığında çağdaş bilimler, 19. yüzyıl Avrupa'sında rasyonalist-ampirist felsefe geleneğinin pozitivist yorumu üzerinde kurulmuşlardır. Başka felsefeler de vardır ve başka 'bilim'ler mümkündür. Ancak, felsefeyi gereksiz bir uğraş gibi gören günümüz bilimleri felsefi temellerini eleştirel bir sorgulamanın konusu yapamadıkları için mutlaklaştırdıkları tarihsel kavramların tutsağı olmuşlardır. Sosyal bilimlerin temel probleminin felsefesizlik olduğu iddiası bu kitapta iktisat örneğinde temellendirerek felsefe-bilim ayrışmanın başladığı yerde sosyal bilimlerin de tıkandığı gösterilmektedir.

Boyutlar

16,5x1,5

Kağıt Tipi

2.Hamur

Kategori

Kitap Felsefe Genel

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
20,75   
20,75   
×
Kapat