Şiddet Ve Kutsal %17 indirimli

Şiddet ve Kutsal

ISBN
9789758859016
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
480
Çağımızın en güçlü metinlerinden biri Türkçe'de. René Girard Şiddet ve Kutsal'da her kültürde bulunan kurban ediminin kaynağında şiddeti önleme ihtiyacının bulunduğunu keşfediyor. Bu keşfine antropolojik bulguların yanı sıra Yazının devamı...
26,00 TL
%
17
İndirimli
21,58 TL Kazancınız: 4,42TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 383612
 

Ürün Özellikleri

Çağımızın en güçlü metinlerinden biri Türkçe'de. René Girard Şiddet ve Kutsal'da her kültürde bulunan kurban ediminin kaynağında şiddeti önleme ihtiyacının bulunduğunu keşfediyor. Bu keşfine antropolojik bulguların yanı sıra Antik Yunan tragedyalarını ve psikanalist kuramlarını da çözümleyerek ulaşan Girard'ın eseri antropoloji, edebiyat eleştirisi, psikanaliz ve kültürel çalışmalar alanındaki her okura hitap edecek.
Türkçede daha önce Romantik Yalan ve Romansal Hakikat adlı kitabı yayımlanan Girard'ın bu eserini Türkçenin dil sorunları hakkında bir kitabı ve çok sayıda yazısı yayımlanan, yetkin çevirileriyle tanıdığımız Necmiye Alpay dilimize kazandırdı. Eser yine edebiyat eleştirisi alanındaki yazılarıyla tanınan Orhan Koçak'ın editörlüğünde hazırlandı.
Şiddet ve Kutsal'ın Türkiye'de din, edebiyat ve kültür alanındaki pek çok tartışmaya yön vereceği kesin...
(Tanıtım Bülteni'nden Alıntı)

Boyutlar

0x0

Kağıt Tipi

2. Hamur

Kategori

Kitaplar Tarih Diğer

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
21,58   
21,58   
×
Kapat