Sevda Yüce Gözlerle : Rubailer Mevlana Celaleddin

Sevda Yüce Gözlerle : Rubailer

ISBN
9789758274789
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
112
Mevlânâ Celaleddin Rumi, ortaçağdan yeni çağlara uzanan bir gönül iklimi... O iklimde, aşkın sayısız mevsimleri, insancıl düşüncenin yücelikleri, manevi yaşamın derinlikleri var. Mistik coşkunun güçlü şairi Mevlânâ, yalnızca Yazının devamı...
8,50 TL
%
17
İndirimli
7,06 TL Kazancınız: 1,44TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 614552
 

Ürün Özellikleri

Mevlânâ Celaleddin Rumi, ortaçağdan yeni çağlara uzanan bir gönül iklimi... O iklimde, aşkın sayısız mevsimleri, insancıl düşüncenin yücelikleri, manevi yaşamın derinlikleri var.
Mistik coşkunun güçlü şairi Mevlânâ, yalnızca Fars, Türk, Arap edebiyatı için bir ilham pınarı değil, İslâm uygarlığının ulu bir boyutu, hem de evrensel kültürde bir aydınlık. Nitekim, ünü ve etkileri bugün yeryüzünün dört bucağına ulaşmıştır.
...
Mevlânâ Celaleddin Rumi'nin rubâileri, hep bir arada, görkemli bir yaratı... Hayyam'dan sonra, bir yeni yüce doruk... Tek tek okunduğunda, göz kamaştırıcı ışıltılar... Birlikte okunduğunda, bir güneş aydınlığı... Gerek tema ve konulardaki çeşitlilik, gerek üsluptaki değişkenlik bakımından, akıllara durgunluk veren bir şiir coğrafyasıdır bu. Derin acılardan tadına doyum olmaz sevinçlere, tasavvufun enginliğinden ince nüktelere, rindlerin inançlarından amansız hicivlere, aşkın mutluluğundan ıstırabın karanlıklarına uzanan yollar... çarpıcı çelişkiler de var: Bir dörtlüğe bakıyorsunuz, Mevlânâ tipik bir geleneksel mümin. Bir başkasını okuyorsunuz, din düşmanı gibi görünüyor. Ama, rubâiler, tümüyle, bir tasavvuf dünyası: İçinde iklimler ve mevsimler ne denli değişirse değişsin, mistik ruhun ulu yaşantıları egemen.
...
Mevlânâ'nın kimisi ünlü, kimisi az bilinen 183 rubâisini bir araya getiren bu derleme, insancıl ve coşkulu tasavvufun panoramasından bir kesim sayılabilir. Anadolumuzun bağrından güçlü bir manevi âlem ve yüzyılların ilham kaynağı denebilecek bir insanlık ülküsü çıkaran Mevlânâ Celaleddin Rumi'nin dehasından ışıltıları Sevda Yüce Gözlerle'deki rubâiler yansıtıyor.

Kağıt Tipi

2. Hamur

Kategori

Kitaplar Edebiyat Deneme

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
7,06   
7,06   
×
Kapat