Seni Seziyorum

ISBN
9789754708165
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
213
Okuma özürlü bir sahafın bir türlü anlatılamayan ama her nasılsa anlaşılabilen hikayesi... Dansıyla bir diktatörü öldüren oryantal... Motiflerinde yaratıcının sırrını gizleyen o halının peşinde Anadolu'yu gezen seyyahın Yazının devamı...
4,00 TL
%
17
İndirimli
3,32 TL Kazancınız: 0,68TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 577538
 

Ürün Özellikleri

Okuma özürlü bir sahafın bir türlü anlatılamayan ama her nasılsa anlaşılabilen hikayesi... Dansıyla bir diktatörü öldüren oryantal... Motiflerinde yaratıcının sırrını gizleyen o halının peşinde Anadolu'yu gezen seyyahın maceraları... Bir hikaye tarikatı... Havalimanında mahsur kalan bir mültecinin hüzünlü masalı... Ve bütün bunlar arasındaki ince köprüler... Tuzaklarla dolu bir okuma vaadi içeren Seni Seviyorum çok katmanlı okumayı sevenler için yazılmış... çünkü yazmak da masum değildir. Seni Seziyorum ya da gizli bir dildeki anlamıyla "Kitab-ı Mukadder" gerçek bir kader kitabı: Bize rağmen akıp gideceğini bildiğimiz bir hayata tutunmaktan vazgeçen ama tutkularını koruyan mütevazı kahramanların gözüpek maceraları... Yazarının 'çok kısa romanlar olarak da düşünülebilir' dediği bu organik hikayeler yumağı her şeyden önce yeni bir şeyler arzulayanlara fısıldıyor: "Hayallerinizi gerçekleştirmeye çalışmayın aksine onları yaşayın" Klasik polisiyenin çözümleyici ruhu bir meddahın bedenine girmiş gibi. Evet gerçekten de yeni bir hikaye ediş deniyor Seni Seziyorum. Yazarının sesini de içeren bir hikaye ediş bu. "Derviş, motiflerin içine sakladığı harflerle kendi hikayesini, sonra da bütün sırları yazmışmış. En sonunda da bu sırra erenlerin yaşayamayacağını, çünkü halının iplerinin zehirle boyandığını, ona belli bir mesafeden fazla yaklaşanın yavaş yavaş zehir alacağını, eninde sonunda da öleceğini anlatırmış. öyle bir zehirmiş ki bu, tesiri aylar hatta yıllar sonra tecelli edermiş."
"Hepimizin hayatının toplamı nihayetinde bir hikayeden ibarettir... İyiler hikayelerini diğerleriyle bölüşür, vasatlar hikayelerini yalnızca kendileri yaşar, kötüler hikayeyi inkar eder..." Bir "ilk" kitap olan Seni Seziyorum ya da nam-ı diğer Kitab-ı Mukadder, hepsi birbirine ustaca bağlanmış on hikayeden oluşuyor. Zaman ve coğrafyayla sınırlı olmayan hikayeler, kahramanlarının aksine hiç de "mütevazi" değil!.. Hiçbir zaaf ile malûl olmadığı gibi, dili, kurgusu ve anlatımıyla oldukça iddialı bile olduğu söylenebilir. Bir dergide yayımlanan, kitapla ilgili eleştiride belirtildiği gibi, "hikayenin İhsan Oktay Anar'ı olacağını -olduğunu-" söylemek abartılı olmaz. İsmail Güzelsoy'un birbirlerine "organik" bağlarla tutunan hikayelerinin bütün kahramanları "olduğu gibi". Her hikaye, her söz, her kahraman ne diyorsa onu diyor, herkes kendisi olarak varolmuş, vücut bulmuş. Dekoru tarihle kurmulmuş hikayelerde, farklı zamanlar, farklı hayatlar, farklı insanlar ve farklı değerler ortak bir çağrının seslendirilmesi için kurgulanmış: "Hayallerinizi gerçekleştirmeye çalışmayın, aksine onları yaşayın."

Kağıt Tipi

2. Hamur

Kategori

Kitaplar Edebiyat Roman

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
3,32   
3,32   
×
Kapat