Şaşkın Kuşak Hatıralar 1. Cilt

ISBN
9789759254742
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
474
Ben bu kitabı, kendimi önemsediğim için yazmadım. Eğrisi ile, doğrusu ile başdöndürücü değişimlere sahne olan bir yaşam öyküsü, yaşıtlarımı tekrar o günlere götürür, bizden sonraki kuşakların da belki ilgisini çeker diye Yazının devamı...
17,50 TL
%
30
İndirimli
12,25 TL Kazancınız: 5,25TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 548283
 

Ürün Özellikleri

Ben bu kitabı, kendimi önemsediğim için yazmadım. Eğrisi ile, doğrusu ile başdöndürücü değişimlere sahne olan bir yaşam öyküsü, yaşıtlarımı tekrar o günlere götürür, bizden sonraki kuşakların da belki ilgisini çeker diye düşündüm.
Bugün ana gıda maddeleri arasında ön sırayı alan domates ve patatesin anayurdu Güney Amerika. Avrupa'ya 16. yüzyılın sonlarında getirilmiş. Demek oluyor ki, Fatih Sultan Mehmet olsun, cihan padişahı Kanuni Sultan Süleyman olsun, bu canım sebzeleri yemeden yaşamışlar.
O devirlerde, insanların doğumları ile ölümleri arasında geçen sürelerde çok az şey değişmiş. Atla, kağnıyla, palayla ve sabanla doğup, yine onlarla ölmüşler. Bir de bizim kuşağa bakın. Biz; hayatı ve değişimleri, hızlı gösterilen bir film gibi yaşadık.
Şaşkın Kuşak'ta Kazım Karabekir'in yaverinin oğlu olan ve ismi Maraşal Fevzi Çakmak tarafından verilen Uğur Doğrugüven; Cumhuriyet sonrası Batı'ya hızla ayak uydurmaya çalışan bir toplumun yaşantılarındaki değişimler karşısında düştükleri şaşkınlığı anlatmaktadır.
(Arka Kapak)

Kağıt Tipi

2. Hamur

Kategori

Kitaplar Tarih Anı

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
12,25   
12,25   
×
Kapat