Sarı Uygurcanın Grameri ve Eski Türkçe ile Karşılaştırmalı Söz Varlığı

Sarı Uygurcanın Grameri ve Eski Türkçe ile Karşılaştırmalı Söz Varlığı

ISBN
9786059408547
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
190
çin'in Gansu eyaletinin kuzey batısında Zhangye şehrine iki saatlik mesafede Sunan özerk Bölgesi ve çevresindeki yaylalarda yaşayan Sarı Uygurlar, gerek isimlerinden gerekse gösterdikleri eskicil özelliklerden ötürü kimi Türkologlar Yazının devamı...
30,00 TL
%
17
İndirimli
24,90 TL Kazancınız: 5,10TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 665880
 

Ürün Özellikleri

çin'in Gansu eyaletinin kuzey batısında Zhangye şehrine iki saatlik mesafede Sunan özerk Bölgesi ve çevresindeki yaylalarda yaşayan Sarı Uygurlar, gerek isimlerinden gerekse gösterdikleri eskicil özelliklerden ötürü kimi Türkologlar tarafından "Eski Türkçe" olarak adlandırılmıştır.

Eski Türkçenin leksikolojik, gramatik ve fonetik özelliklerini fazlaca koruyan Sarı Uygurca bu özelliğiyle dilimize ait bazı karanlık noktaları aydınlatmamıza da yardımcı olacaktır. Bu görüş doğrultusunda bu çalışmada, Sarı Uygurcaya ait söz varlığını Eski Türkçe ile karşılaştırmak ve mevcut metinlere, dilbilgisi kitaplarına, sözlüklere dayanılarak özgün bir gramer kitabı ortaya koymak amaçlanmıştır.

Kitabın, Türk dili çalışmalarına katkı sağlamasını, Türk dillerine meraklı okuyucular ve özellikle Türkologlar için yararlı bir el kitabı olmasını umut ediyorum.

Kağıt Tipi

2. Hamur

Kategori

Kitaplar Edebiyat Deneme

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
24,90   
24,90   
×
Kapat