Sad'ın Sadr'ında

Sad'ın Sadr'ında

ISBN
9789755747859
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
142
“Su azîzdir; insânı yükseltir.” “Su” ile Allâh'ın “Azîz” ismi arasında çok anlamlı bir ilişki/örtüşme vardır. Azîz, Allâh'ın güzel isimlerinden birisidir ve “Yüceler yücesi, kadri ve kıymeti her türlü idrâkin Yazının devamı...
12,00 TL
%
17
İndirimli
9,96 TL Kazancınız: 2,04TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 621081
 

Ürün Özellikleri

“Su azîzdir; insânı yükseltir.” “Su” ile Allâh'ın “Azîz” ismi arasında çok anlamlı bir ilişki/örtüşme vardır. Azîz, Allâh'ın güzel isimlerinden birisidir ve “Yüceler yücesi, kadri ve kıymeti her türlü idrâkin ötesinde kalan” demektir. İrfânî dilde su, hayatın/dirilişin/ilmin kısaca “Hayy” oluşun remzidir. Su nasıl hayatın/dirilişin kaynağıysa “Vahiy” de tıpkı onun gibi kalplerin hayatı ve dirilişidir. Bu nedenle Allâh, Kur'ân'da vahyin/âyetlerin işlevini anlatırken su/yağmur benzetmesini kullanır. Hz. Peygamber de bu gerçeği “Allâh'ın benim vasıtamla gönderdiği hidâyet ve ilim bol yağmura benzer” sözüyle açıklamıştır.
Anlaşılıyor ki, Kur'ân'dan/vahiyden/âyetlerden uzak kalmak insânın zihnini, kalbini, bedenini susuz bırakmak demektir. İrfânî yaklaşım Kur'ân'da geçen “yağmur sonrası güzel beldenin bitkisi/ürünü bolca çıkar” âyetini yorumlarken “güzel belde/verimli ülke” anlamında kullanılan “beledü't-tayyib” ifâdesini mü'minin kalbi olarak tanımlamıştır. Bu da bize Kur'ân'dan kopmuş bir insânın/kalbin çölleşeceğini ve vahye uygun bir düşünceyi/hayatı yeniden kuramayacağını vurgulamaktadır. Bu yüzden olacak ki Hz. Peygamber muhteşem bir duâ örneğinde şöyle söylemiştir: “Ey Rabb'im! Kalbimi su ile temizle/arındır ve Kur'ân'ı/Vahyi kalbimin baharı kıl!”
Allâh, Kur'ân'ın sıfatlarından birini bize “Azîz” olarak vermiştir. Bu kitabı yaşamlarının ekseni yapanları Allâh “zelîl” olmaktan çıkarıp “Azîz” kılar. Evren her gün/an değişmektedir. Hiçbirimiz sabah güneşin doğuşuyla batışı arasında aynı yerde değiliz. İkbâl'in deyişiyle: “Sadece yolcular değil yollar da yürümektedir.” öyleyse değişen/genişleyen âlemlere rahmet olan Hz. Peygamber'in diliyle bize ulaşmış olan Kur'ân'a da her gün güneşin doğuşuyla yeniden bakmalıyız. Onun hayat verici, diriltici yağmurundan kendi çağımıza yeni nefesler/baharlar sunmalıyız.

Kağıt Tipi

2. Hamur

Kategori

Kitaplar İslam Kuranı Kerim Sure ve Dualar

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
9,96   
9,96   
×
Kapat