Şabalı Çocuk

Şabalı Çocuk

ISBN
9789758020478
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
158
Lyon'da Arap göçmenlerin oturduğu bir mahalle: Şaba... Cezayir'den yıllar önce Fransa'ya göçen ailelerin ilk kuşak çocukları için örnek bir “çocukluk cehennemi“ aynı zamanda. Keresteden ve sacdan yapılmış, suyu ve elektriği Yazının devamı...
4,80 TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 611134
 

Ürün Özellikleri

Lyon'da Arap göçmenlerin oturduğu bir mahalle: Şaba... Cezayir'den yıllar önce Fransa'ya göçen ailelerin ilk kuşak çocukları için örnek bir “çocukluk cehennemi“ aynı zamanda. Keresteden ve sacdan yapılmış, suyu ve elektriği bulunmayan göçmen evlerinde Batı'nın tam ortasında giderek büyüyen bu leke toplumu için göç olgusunun sonuçları son derece acı verici... Ama hayat devam ediyor. Hepimizin neredeyse tek serveti “çocukluk“ her türlü sosyal koşulların ötesinde kayıp hayatları ısıtmayı sürdürüyor.
Göç sorunun dünya edebiyatındaki en saf ve evrensel sözcülerinden biri olan Şabalı çocuk Saint-Exupery'nin “Küçük Prensi'nden Vasconcelos'un “Şeker Portakalı'na kadar uzanan “çocukluk“ edebiyatının kendi konusundaki en iyi örneği... Fransız çocuklarıyla kendini eşit hisseden, bunu çevresinde davranışları ve çalışmalarıyla kanıtlayan roman kahramanı küçük Azuz'un ağzından anlatılan Şabalı çocuk göç edebiyatının da en dokunaklı, en büyüleyici romanlarından birisi.
Şabalı çocuk yayınlandığı yıl Fransız gazetecilerinin verdiği En İyi Roman ödülünü ve ertesi yıl da seçkin bir gençlik kitapları ödülü olan Sorcieres ödülü'nü kazandı.
(Arka Kapak)

Kağıt Tipi

3. Hamur

Kategori

Kitaplar Edebiyat (Roman Ortadoğu

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
4,80   
4,80   
×
Kapat