Rönesans %17 indirimli Peter Burke

Rönesans

ISBN
9789758480197
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
98
Bu kısa kitapta, Rönesans, bir 'dönem'den çok,-Gombrich'in deyimiyle- bir 'hareket' olarak düşünüldü. Hatta bir hareket olarak o, Burckhardt ve diğer tarihçilerin dikkat çektiği kültürel değişimler çerçevesinde değerlendirilmeyip, Yazının devamı...
15,12 TL
%
17
İndirimli
12,55 TL Kazancınız: 2,57TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 458172
 

Ürün Özellikleri

Bu kısa kitapta, Rönesans, bir 'dönem'den çok,-Gombrich'in deyimiyle- bir 'hareket' olarak düşünüldü. Hatta bir hareket olarak o, Burckhardt ve diğer tarihçilerin dikkat çektiği kültürel değişimler çerçevesinde değerlendirilmeyip, yalnızca antik kültürün yeniden canlanışı konusuyla sınırlandırıldı. Aslında, bu sınırlama bilinçli bir tercihtir. Çünkü belirli bir noktaya odaklanmadan, düşün ve sanatın çeşitli branşları ve birçok Avrupa ülkesiyle ilgili olarak kaleme alınan kısa bir kitap, çekilmez derecede muğlak olabilirdi.
Ancak, bundan da önemlisi, Rönesans'a atfedilen diğer niteliklerin, Rönesans'ın zıddı kabul edilen ortaçağda da kendini göstermesidir.
Açıkçası, bu çalışmanın amaçlarına uygun olması bakımından, ortaçağ ve Rönesans arasında var olduğu düşünülen zıtlığın birçok açıdan yanıltıcı olduğunu söylemek gerekir.
(Arka Kapak)

Boyutlar

13.5x19.5

Kağıt Tipi

3. Hamur

Kategori

Kitaplar Felsefe Aydınlanma

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
12,55   
12,55   
×
Kapat