Romans Karnavalı %17 indirimli Emmanuel Le Roy Ladurie

Romans Karnavalı Mumlar Bayramı’ndan Küller Çarşambası’na 1579-1580

ISBN
9789755333526
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
530
Yıl 1579-1580; III. Henri'nin Fransasında, Mumlar Bayramı arifesinde, İsere ırmağı üzerindeki Romans kenti... Bir yandan mutlakıyetçi devlete gidişin sıkıntıları, diğer yandan yerel yönetimin suistimalleri karşısında bunalan, Yazının devamı...
44,00 TL
%
17
İndirimli
36,52 TL Kazancınız: 7,48TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 454467
 

Ürün Özellikleri

Yıl 1579-1580; III. Henri'nin Fransasında, Mumlar Bayramı arifesinde, İsere ırmağı üzerindeki Romans kenti... Bir yandan mutlakıyetçi devlete gidişin sıkıntıları, diğer yandan yerel yönetimin suistimalleri karşısında bunalan, hoşnutsuz, çaresiz, seslerini duyurmaya çalışan köylüler ve zanaatkarlar... Devletin artan talepleri karşısında soyluların da ellerini ceplerine atmasını istiyorlar; ama yargıç Guerin'in şahsında cisimleşen düzen, bu sesi pek ciddiye almayacak, köylü ve zanaatkarlardan yankılanan bu şikayetleri her zamanki gibi geçiştirmeye çalışacaktır. Dönem aynı zamanda din savaşları dönemidir ve Saint-Barthelemy katliamının üzerinden daha on yıl bile geçmemiştir. Beklenmedik ağır yağışların yol açtığı kötü hasat ve bunun sonucunda katlanan fiyatlar, ortamı daha da gerecek ve yaklaşan Karnaval, kumaşçılar esnafı lideri Paumier'nin önderliğinde bir halk ayaklanmasına sahne olacaktır. Yaşamın oyunla iç içe geçtiği hareketli iki hafta, kanlı bir katliamla sona erecektir.
Fransız Annales Okulu'ndan (Fernand Braudel ile birlikte çağdaş tarihyazımını en çok etkilemiş, belki de en yaratıcı ve renkli ismi; eserleri Fransa'da en çok okunanlar arasına giren) Emmanuel Le Roy Ladurie'nin Romans Karnavalı adlı bu eseri, işte bu ayaklanmayı anlatır. Laduire, iki haftaya sıkışan olaylardan yola çıkarak kapsamlı bir sosyal tarih yazıyor; tam bir mikrotarih şaheseri ortaya çıkarıyor. Bu büyük tarihçi, elinizdeki eseriyle ilk kez Türkçede.
(Arka Kapak)

Boyutlar

0x0

Kağıt Tipi

2. Hamur

Kategori

Kitaplar Tarih Dünya Ortaçağ´dan 20.Yüzyıla

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
36,52   
36,52   
×
Kapat