Risaleler Abdülkadir Geylani

Risaleler

ISBN
9789755744576
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
288
Büyük sufilerin hayatları ve eserleri, onların içlerinde hissettikleri ve yaratılıştan getirdikleri ilahi aşkın, bu aşkı maddiyat kirlerinden temizlemenin, temiz bir şekilde muhafaza etmenin, bu tertemiz aşk ile hayatı mahbub-ı hakikiye Yazının devamı...
15,00 TL
%
17
İndirimli
12,45 TL Kazancınız: 2,55TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 606592
 

Ürün Özellikleri

Büyük sufilerin hayatları ve eserleri, onların içlerinde hissettikleri ve yaratılıştan getirdikleri ilahi aşkın, bu aşkı maddiyat kirlerinden temizlemenin, temiz bir şekilde muhafaza etmenin, bu tertemiz aşk ile hayatı mahbub-ı hakikiye iştiyak içinde geçirmenin, bu aşkın gücüyle Yüce Yaratıcı'ya doğru kanat çırpma usullerinin ve nihayet vuslata erme zevkinin ifadeleriyle doludur. Tasavvuf tarihimizin mümtaz simalarından Abdülkadir-i Geylani'nin hayatı ve eserlerinde de bu hususları aynen görmekteyiz. Aslında müteşerri, yani dinin zahirine sıkı sıkıya bağlı olduğu bilinen bu din ve tasavvuf adamının gönül dünyasına indiğimizde, onun zahirde tam bir temkin ehli olmasına rağmen, batında ilahi aşkı ne kadar derinden yaşadığını eserlerinin net bir şekilde bizlere yansıttığını görmekteyiz.
Anadolu insanı Hz. Geylâni'yi daha çok el-Gunye, el-Fethu'r Rabbânî, Cilâü'l-Hâtır ve Fütûhu'l-Gayb gibi eserlerinden tanır. Onun bu eserlerindeki üslûbu da gerçekten içten ve muhâtabu cezbeden, heyecanlandıran bir tarzdadır. Ama bu samîmiyet, çekicilik ve duygusallığın vaaz ve nasîhat sınırlarının dışına çıktığı pek görülmez. Ne var ki, bizim tercümesini yaptığımız derleme metinlerin tamamına yakın bir kısmında hazret, bambaşka bir üslûb ile karşımıza çıkmaktadır. Tasavvufî keşif ve müşâhadelerini mecâz, teşbîh, istiâre, tahkiye, temsîl gibi edebî sanatları da kullanmak sûretiyle âdetâ bir istiğrak haliyle ve insanı mânevi âlemlere alığ götürüveren bir tarzda ya da anlattığı hususları muhâtabuna “seyrettirircesine“ net bir şekilde ifade etmektedir.
(Arka Kapak)

Kağıt Tipi

2. Hamur

Kategori

Kitaplar İslam Tasavvuf

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
12,45   
12,45   
×
Kapat