Psikanalitik Duyarlıklı Bakışla Spinoza Ve Felsefesi

Psikanalitik Duyarlıklı Bakışla Spinoza Ve Felsefesi

ISBN
9786055809928
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
464
Analizan'ın, 'çatışmalarını sorunsallaştırmak' suretiyle verili varoluşsal gerçekliği'nden kalkarak- kendi hayat hikâyesi içinde yol alması, -'nesne ilişkileri'nin tarihsel uğrakları ve analistle ilişkideki yansıyışları ile Yazının devamı...
29,00 TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 634996
 

Ürün Özellikleri

Analizan'ın, 'çatışmalarını sorunsallaştırmak' suretiyle verili varoluşsal gerçekliği'nden kalkarak- kendi hayat hikâyesi içinde yol alması, -'nesne ilişkileri'nin tarihsel uğrakları ve analistle ilişkideki yansıyışları ile yüzleşerek- şimdiki kendi(liği)ni/özne(l)liğini çözümleyip yeniden kurması anlamında, psikanaliz, 'yaratıcı' bir 'edimsellik'tir: 'özgürleşme'yi arkasına alan, 'etik' ve 'estetik' bir çaba. Bir başka deyişle, 'kendi'ndeki 'öteki'ni, ötekideki kendini, dolayısıyla, kendi ve ötekinin hemhal oluşundan mürekkep 'hayat'ı anlama/anladığını dönüştürme kaygısıdır da.

Elinizdeki kitapta, Spinoza'ya ve onun 'etik ('epistemolojik')-teolojik/politik ('ontolojik')' hatta seyreden felsefesine, anılan kaygı ve çabanın telkin ettiği 'psikanalitik duyarlık'la bakmaya çalışılmıştır.

Kağıt Tipi

2. Hamur

Kategori

Kitaplar Felsefe Diğer

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
29,00   
29,00   
×
Kapat