Prens %17 indirimli Niccolo Machiavelli

Prens

ISBN
9789753379977
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
97
Floransalı devlet adamı ve yazar Niccolo Machiavelli tarafından yazılan, siyaset biliminin önde gelen metinlerinden Prens, İtalyan Rönesans düşüncesinin en özgün ve kalıcı kazanımları arasındadır. Machiavelli'nin siyasi gücün elde Yazının devamı...
7,00 TL
%
17
İndirimli
5,81 TL Kazancınız: 1,19TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 450754
 

Ürün Özellikleri

Floransalı devlet adamı ve yazar Niccolo Machiavelli tarafından yazılan, siyaset biliminin önde gelen metinlerinden Prens, İtalyan Rönesans düşüncesinin en özgün ve kalıcı kazanımları arasındadır. Machiavelli'nin siyasi gücün elde edilmesi ve devam ettirilmesi üzerine Aristoteles tarzı bir tez olarak tasarladığı çalışması, hem eski çağlardan hem de çadğışı İtalyan siyasi sahnesinden örnekleri çözümler ve başarılı yönetimin doğası üzerine akıl yoluyla vardığı inançları açığa vurup desteklemek için kendinden öncekilerin örneklerini kullanır.
Pratik politika lehine ahlaki standartlardan uzaklaştığı için sık sık eleştirilse de, aslında prensin ilke gevşekliği büyük ölçüde yazıldığı siyasi devrin fırtınalı oluşuna bağlıdır. Machiavelli'nin çalışması tarafsız bir gözle okunduğunda, bir istibdat projesinden çok, bir iç karışıklık devrine İtalya Yarımadası'nda siyasi birliği sağlama yönünde pragmatik ama yurtsever bir girişim olarak ortaya çıkar.
(Arka Kapak)

Boyutlar

0x0

Kağıt Tipi

2. Hamur

Kategori

Kitaplar Politika Siyaset Bilimi

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
5,81   
5,81   
×
Kapat