Postmodernizm:Tartışmalar Uygulamalar Aydın Akgül

Postmodernizm:Tartışmalar Uygulamalar

ISBN
9789755451439
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
192
Boğaziçi üniversitesi Batı Dilleri ve Edebiyatları Bölümünde öğretim üyesi olan Prof. Dr. Dilek Doltaş'ın Postmodernizm: Tartışmalar ve Uygulamalar adlı kitabı postmodern yaklaşımın temel kavramlarını ve sorunlarını irdeleyen Yazının devamı...
6,00 TL
%
25
İndirimli
4,50 TL Kazancınız: 1,50TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 610664
 

Ürün Özellikleri

Boğaziçi üniversitesi Batı Dilleri ve Edebiyatları Bölümünde öğretim üyesi olan Prof. Dr. Dilek Doltaş'ın Postmodernizm: Tartışmalar ve Uygulamalar adlı kitabı postmodern yaklaşımın temel kavramlarını ve sorunlarını irdeleyen titiz bir çalışma; bellibaşlı postmodern düşünürlerin
görüşlerine ve bunlara yöneltilen eleştirilere yer vermesi açısından Türk
okuru için aynı zamanda değerli bir el kitabı niteliği taşıyor. Yazar postmodernizmi, modern kuralların dışladığı değerleri, kültürleri, kimlikleri, düşünce ve ölçütleri anlamlı ve geçerli gören bir yaklaşım olarak ele alırken, küreselleşen dünyanın insan-merkezli sistematik Batı düşüncesiyle açıklanamayan çelişkiler içinde olduğuna dikkat çekiyor.
Postmodernizmin, konuları ve metinleri bu çelişkiyi ortaya çıkaran bir tavırla irdelediğini, postmodern yaklaşımı benimseyen yazar ve düşünürlerin yapıtlarında epistomolojik (bilginin temellerine ve sınırlarına ilişkin) konulardan uzaklaşarak ontolojik (gerçeğin asıl kendisine ve niteliğine ilişkin) sorulara yöneldiklerini örneklerle gösteren Doltaş, postmodernizmin Türkiye'de nasıl algılandığını ve Türk yazınını nasıl etkilediğini de ortaya koyuyor. Kitabın en çok önemli ve ilginç yönü, Türkiye'ye dönük olması ve Türk yazın metinlerini tartışarak postmodernizmi ülke gündemine getirmesi.
IDéEFIXE'in notu: Kitabın “Postmodern Okumalar“ adlı son bölümü 'Fehmi K'nın Acaip Serüvenleri', 'Postmodern Bir Kız Sevdim', 'Dağın öteki Yüzü' ve 'Beyaz Otel' adlı eserlerin çözümlemelerinden oluşuyor.
(Arka Kapak)

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
4,50   
4,50   
×
Kapat