Picasso

ISBN
9789753043540
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
84
Edebiyatın Resimle Görkemli Buluşması “Başkaları, henüz bir şeyin farkında değilken, sanatçı her şeyi görür. XX. yüzyılda yaşamaktadır o, yeryüzünü herkesten önce, herkesin göremeyeceği bir görkem içinde algılar. Onun Yazının devamı...
9,00 TL
%
17
İndirimli
7,47 TL Kazancınız: 1,53TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 445269
 

Ürün Özellikleri

Edebiyatın Resimle Görkemli Buluşması
“Başkaları, henüz bir şeyin farkında değilken, sanatçı her şeyi görür. XX. yüzyılda yaşamaktadır o, yeryüzünü herkesten önce, herkesin göremeyeceği bir görkem içinde algılar. Onun gözünde her şey, bir anda yok olur. birbirini izleyen hiçbir şey yoktur çünkü. XX. yüzyılın kendine özgü bir parlaklığı vardır; Picasso, böyle bir yüzyılın adamıdır. Daha önce yaşanmamış bir dünyanın olağandışı değerleri, hiç olmamış olan nesne değişimleri gözlemlenir onun resimlerinde.
O halde Picasso, kendi görkemini yaratmıştır, diyebiliriz.
Evet, bunun için şükran borçluyuz ona.“
Gertrude Stein
Yirminci yüzyılın en büyük ressamlarından Picasso'nun yaşamına tutulan bir ayna Picasso kitabı. Ama bu tanıklığın sahibi de, en az Picasso kadar, yirminci yüzyıla damgasını vurmuş bir isim: Gertrude Stein. Yaşadığı dönemde Picasso'nun en yakın dostlarından olan Stein, o çağın ruhunu da yansıtan biçemiyle, bizleri büyük bir dehanın ulaşılması zor evrenine davet ediyor bu kitabıyla. Yıllar geçtikçe, Picasso'nun sanatının nasıl evrildiğine, sanatın bu dahi sanatçının dünyasında nasıl bir yer tuttuğuna, kaleme aldığı bu kısa ama büyüleyici metinde ayna tutuyor. Picasso, kurgu ile gerçeğin, sanat ile yaşamın iç içe geçtiği, etkileyici ve görkemli bir okuma şöleni.
(Tanıtım Bülteninden)

Boyutlar

0x0

Kağıt Tipi

2. Hamur

Kategori

Kitaplar Tarih Anı

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
7,47   
7,47   
×
Kapat