Pembe İncili Kaftan Ömer Seyfettin

Pembe İncili Kaftan

ISBN
9789756420034
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
317
Konak Yayınları, Türk hikâyeciliğinin en büyük isimlerinden olan ömer Seyfeddin'in milli duyguları konu edindiği en güzel hikâyelerinden oluşan “Pembe İncili Kaftan“ı sunuyor. 36 yıllık hayatında, edebî hikâyenin her alanında Yazının devamı...
12,00 TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 601101
 

Ürün Özellikleri

Konak Yayınları, Türk hikâyeciliğinin en büyük isimlerinden olan ömer Seyfeddin'in milli duyguları konu edindiği en güzel hikâyelerinden oluşan “Pembe İncili Kaftan“ı sunuyor.
36 yıllık hayatında, edebî hikâyenin her alanında eser vermiş, şiir ve fıkradan başka tiyatro ve roman da denemiş olan ömer Seyfeddin, hikâyeleriyle hâlâ çok sevilen, çok okunan yazarlarımızdan biridir. Konu zenginliği ve çeşitliliği bakımından önemini koruyan hikâyeleri her seviyeden okuyucuya seslenmektedir. İlgi çekici bir çocukluk ve ilk gençlik dönemiyle Osmanlı'nın son yıllarında askerlik yapan, sosyal çalkantılardan etkilenerek tuhaf hallere düşen insanları anlatan hikâyeleri unutulmaz.
ömer Seyfeddin, çağdaş Türk hikâyesinin öncüsü ve edebiyat dilinin sadeleştiricisidir. öz bakımdan da milli ve manevi değerlerle “mektepten memlekete“ anlayışının en başarılı temsilcisidir. Milliyetçilik duygusuyla vatan sevgisini öne alan ve minnetsiz yaşamayı haysiyet kaygısına bağlı gören bir mizaca sahiptir.
Mustafa Miyasoğlu'nun önsözde söylediği şu sözler ömer Seyfeddin hakkında yapılan yanlışları açıklıyor ve Konak Yayınları'nın hassasiyetini ifade ediyor:
“...Belki yirmiden fazla yayıncı tarafından farklı biçimlerde yayınlanan ömer Seyfeddin'in eserlerinin ancak yarısı aslına uygundur. Bunların pek çoğu eksik olduğu gibi, bazıları da ona ait olmayan metinleri onunmuş gibi göstermek yanlışlığından kurtulamamıştır. ömer Seyfeddin de pek çok yazar gibi takma adlar kullandığı için bazı takma adlar da onun sanılmıştır. O yüzden, ömer Seyfeddin'in kitaplarını yayınlayanların çoğu, metinlerin aslını arama çabasına bile girişmeden, daha önce yayınlayanlardan aynen kopya ettikleri metinleri bazen onun diline sadık kalarak ve tabii pek çok hataya yer vererek yayınlıyorlar. Bazıları da günümüz gençliği anlasın diye, hikâyeleri mümkün olduğu kadar bozuk bir dille yarım-yamalak metinler halinde yayınlıyor...“
Mustafa Miyasoğlu'nun önsözünden sonra, aslına uygun 33 güzel hikâye ile Tuba Eren'in hazırladığı küçük sözlükten meydana gelen Pembe İncili Kaftan - Seçme Hikâyeler adlı kitabın ömer Seyfeddin'i yeni nesillere daha çok sevdireceğine inanıyoruz.
(Tanıtım Yazısından)

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
12,00   
12,00   
×
Kapat