Pazarlama İlkeleri %17 indirimli Jim Blythe

Pazarlama İlkeleri

ISBN
9789755400013
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
320
Pazarlama ilkeleri kitabımızın bu ikinci baskısında, 21. yüzyılın başında, pazarlamanın hızla değişen doğasını yansıtmaya çalıştım. Pazarlama genç bir disiplindir ve belki de şaşırtıcı bir biçimde müşterilerin öncelikli Yazının devamı...
30,00 TL
%
17
İndirimli
24,90 TL Kazancınız: 5,10TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 454605
 

Ürün Özellikleri

Pazarlama ilkeleri kitabımızın bu ikinci baskısında, 21. yüzyılın başında, pazarlamanın hızla değişen doğasını yansıtmaya çalıştım.
Pazarlama genç bir disiplindir ve belki de şaşırtıcı bir biçimde müşterilerin öncelikli olması gerektiği konusunda örgütleri ikna etmede alınacak hayli uzun yolu vardır. Elli yıllık pazarlama düşüncesi geçmişine ve başarıya giden yolun müşteri ihtiyaçlarını karşılamak olduğuna yönelik birikmiş tüm kanıtlara rağmen, çok sayıda firma hala başarısını finansal terimlerle (müşteri tatminine yönelik ölçümlerden çok) hesaplamakta, hala ürünlerin kârlılıklarını (müşteri gruplarının kârlılığındansa) hesaplamakta ve hala müşterinin parasını harcayacağı yerler konusunda bir alternatifi yokmuş gibi davranmaktadır.
Pazarlama öncelikle ve en çok müşteriler ile ilgilidir. Müşterilere değer yaratmakla ilgilidir, ki böylece müşteriler mübadele sürecinde bir değer sunabilsinler. Pek çok durumda müşterinin sunacağı değer paradır, ancak para her durumda sunulan değer olmayabilir, değer yaratımının diğer şekilleri kitapta tartışılacaktır. Pazarlama alıcı ile satıcı arasındaki mübadeleyi gerçekleştirmektir, mübadele sürecini her iki taraf içinde mümkün olduğunca kolay, zevkli ve kârlı hale getirmektir. Pazarlama yaşam standardı getirir, ancak daha da önemlisi pazarlama insanlara ve ailelerine yaşamayı diledikleri türden yaşamlar sürdürebilmeleri için yollar sunar.
Pazarlamacılar için parlak bir gelecek var: iletişimdeki yeni gelişmeler, tüketicilerin ve örgütsel müşterilerin yeni elde ettikleri güçler ve gittikçe küreselleşen pazarlardan gelen yeni rekabetler yeni mücadeleleri beraberinde getirmektedir. Her mücadele ise tüketiciler olduğu kadar işletmeler için, (pazarlamacılar için profesyonellik açısından olduğu kadar birer birey olarak da) yeni fırsatlar getirmektedir.
Bu kitapta pazarlamanın ne olduğuna yönelik bir bakış açısı önermek istenmektedir ve pazarlamaya inanan, ona hayran bir yazar tarafından yazılmıştır. Örgütler müşterilerinin ihtiyaçlarını daha etkin ve başarılı bir şekilde karşıladıkça, dünya hepimiz için daha da iyi olacak ve 21ci yüzyılın doğuşuyla selamladığımız iyimserlik boşa gitmeyecektir.
Bu ikinci baskının yeni yanları şunlardır:
Çok farklı sektörlerden ve uluslararası daha geniş örnekler (ki bunlara Avrupa Mobil İletişim Endüstrisi, 21. Yüzyılın Erkeği ve Lastminute.Com (sondakika.com), kitap satış endüstrisi ve daha bir çok örnek dahildir) verildi.
Öğrencilerin öğrenmeleri ve değerlendirmelerine yardımcı olmak için tasarlanan yeni test soruları verildi.
İletişim teorisine daha fazla değinildi (etkilerin hiyerarşisi modeli dahil).
Marka konusuna daha fazla değinildi, markaların tanımları, marka geliştirme, marka ve göstergebilim (semiotics) ve markalamada stratejik konular dahil edildi.
İçsel pazarlama ve ilişkisel pazarlama konularına daha fazla değinildi.
Jim Blythe
Temmuz 2000

(Tanıtım Yazısından)

Boyutlar

19.5x24

Kağıt Tipi

2. Hamur

Kategori

Kitaplar Akademik İşletme

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
24,90   
24,90   
×
Kapat