Paşanın Adamları (Kavalalı Mehmed Ali Paşa,Ordu ve Modern Mısır) %17 i

Paşa’nın Adamları

ISBN
9786053991182
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
335
Geleneksel tarih okumalarında Mısır'ın kaderini belirleyen, modern Mısır'ın kurucusu olarak addedilen Kavalalı Mehmed Ali Paşa'yı ve onun Mısır'ını arşiv belgelerine dayanarak anlatan kitap; Paşa'nın Mısır'ı geliştirme çabalarını Yazının devamı...
27,00 TL
%
17
İndirimli
22,41 TL Kazancınız: 4,59TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 419160
 

Ürün Özellikleri

Geleneksel tarih okumalarında Mısır'ın kaderini belirleyen, modern Mısır'ın kurucusu olarak addedilen Kavalalı Mehmed Ali Paşa'yı ve onun Mısır'ını arşiv belgelerine dayanarak anlatan kitap; Paşa'nın Mısır'ı geliştirme çabalarını orduya ve askerlerin günlük deneyimlerine odaklanarak anlatıyor.
Osmanlı hükümetinin 19. yüzyılın başında Napolyon'a karşı savaşmak için Mısır'a gönderdiği orduda görev alan Kavalalı Mehmed Ali Paşa'nın kurduğu askeri ve idari örgütlenmenin yanı sıra Osmanlı İmparatorluğu'nun dağınık ve güçsüz durumlarını kendi lehine çevirmesi, tarım ve sanayinin gelişmesine ön ayak olması ve hatta şeker fabrikasının Mısır tarihine 1830'da girmesini sağlaması onun diğer özelliklerinden. Mısır'daki modernleşme ve reform hareketinin ayrıntılı bir resmini çizen kitap, konunun ilgililerine başucu kitabı olacak nitelikte.

Boyutlar

15.5x23.5

Kağıt Tipi

2. Hamur

Kategori

Kitaplar Tarih Araştırma

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
22,41   
22,41   
×
Kapat