Pakistan-Hindistan Öyküleri %17 indirimli

Pakistan - Hindistan Öyküleri

ISBN
9799756963868
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
166
Batılı anlamda öykü, İngiliz Edebiyatı yoluyla Urdu Edebiyatı'na girmiş; kısa sürede benimsenerek en beğenilen ve tutulan yazın türü olmuştur. Urdu Edebiyatı'nda ilk öykü yazarı konusunda iki isim; Prem çand ile Saccad Haydar Yazının devamı...
8,00 TL
%
17
İndirimli
6,64 TL Kazancınız: 1,36TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 473049
 

Ürün Özellikleri

Batılı anlamda öykü, İngiliz Edebiyatı yoluyla Urdu Edebiyatı'na girmiş; kısa sürede benimsenerek en beğenilen ve tutulan yazın türü olmuştur.
Urdu Edebiyatı'nda ilk öykü yazarı konusunda iki isim; Prem çand ile Saccad Haydar Yıldırım karşımıza çıkmakta ise de günümüzde Urduca'nın ilk modern öyküsünün Saccad Haydar Yıldırım'ın 1900'de yayımlanan “Naşa Ki Pahli Tarang“i (İlk Coşku Kıpırtısı) olduğu kabul edilmektedir.
Adı geçen bu iki öykü yazarı ve Hamidullah Afsar bu alana adımlarını çevirilerle atmışlar; çeviri, adaptasyon merhalelerini adım adım geçtikten sonra orjinal ürünler vermişlerdir. Bu coğrafya da yazılan öyküler çoğunlukla, yıllarca İngiliz sömürgesinde kalmış olan bölge insanının dertli hikayesini anlatır. Dertli hikayesini; çünkü bu bölgenin geçmişinde acı olaylar, insanların mutluluğunu ve sevinçlerini gölgede bırakacak kadar yoğundur. Bu da, hazırladığımız kitapta yer alan öyküler okununca açıkça görülecektir.
(Arka Kapak)

Boyutlar

13.5x21

Kağıt Tipi

3. Hamur

Kategori

Kitaplar Edebiyat (Roman Hindistan

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
6,64   
6,64   
×
Kapat