Osmanlıda Fırıncılık 17. Yüzyıl %17 indirimli Metin Demirtaş

Osmanlıda Fırıncılık

ISBN
9786051050027
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
230
Osmanlıda ekmekçi esnafı çok önemliydi. Müslüman Arnavutlar ve Hıristiyan Ermeniler çoğunluktaydı. Musevi fırıncı yok denecek kadar azdı. Saray fırınları, ordu fırınları, imaret fırınları, konsolosluk fırınları, halk Yazının devamı...
15,00 TL
%
17
İndirimli
12,45 TL Kazancınız: 2,55TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 417628
 

Ürün Özellikleri

Osmanlıda ekmekçi esnafı çok önemliydi. Müslüman Arnavutlar ve Hıristiyan Ermeniler çoğunluktaydı. Musevi fırıncı yok denecek kadar azdı. Saray fırınları, ordu fırınları, imaret fırınları, konsolosluk fırınları, halk fırınlarında türlü çeşit ekmek çıkarılırdı. Devlet, esnafı sıkı denetler, mîrî ambarları sürekli dolu tutar, darlık zamanında fırıncılara buğday veya un dağıtırdı. Bazı fırıncılar, ekmeğin gramajını gayri kanuni olarak düşürerek haksız kazanç elde etmeye çalışırlardı. Una mısır, arpa, darı unu karıştırarak standartlara aykırı üretim yapanlar; tartı aletlerini damgalamadan kullananlar; kendi yetkileri dahilinde olmayan mamulleri üretip satanlara sıkça rastlanırdı... 18. yüzyılda esnaf teşkilatında köklü değişiklikler yapılmasını gerektiren bozulmalar söz konusuydu.
Mehmet Demirtaş, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Eğitim Fakültesi Tarih Eğitimi Ana Bilim Dalı'nda öğretim üyesi. Van Gölü Havzası-Van-Bitlis adında, İngilizce ve Almancaya da çevrilmiş bir kitabı ve çeşitli dergilerde makaleleri yayınlandı.
(Tanıtım Yazısından)

Boyutlar

15x21

Kağıt Tipi

2. Hamur

Kategori

Kitaplar Tarih Osmanlı ve Öncesi (Sosyal Tarih)

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
12,45   
12,45   
×
Kapat