Osmanlı Devletinde Eğitim Hukuk ve Modernleşme %17 indirimli E.Okumuş-

Osmanlı Devleti’nde Eğitim Hukuk ve Modernleşme

ISBN
9788911252008
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
320
Bu kitap, dünya tarihinde çok büyük bir yeri olan Osmanlı Devleti'nde eğitim, hukuk ve modernleşme konularını ele almaktadır. Çalışmanın eğitim ve modernleşme kısmına sosyoloji, hukuk kısmına ise hukuk perspektifiyle Yazının devamı...
18,00 TL
%
17
İndirimli
14,94 TL Kazancınız: 3,06TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 446586
 

Ürün Özellikleri

Bu kitap, dünya tarihinde çok büyük bir yeri olan Osmanlı Devleti'nde eğitim, hukuk ve modernleşme konularını ele almaktadır. Çalışmanın eğitim ve modernleşme kısmına sosyoloji, hukuk kısmına ise hukuk perspektifiyle yaklaşılmaktadır.
Birinci Bölüm, “Klasik Dönem Osmanlı Medreselerinde Sosyal Hayat, Personel Çeşitliliği ve Sosyal Mobilizasyon“ başlığını taşımaktadır.
İkinci Bölüm, “Klasik Osmanlı Hukukunda Hâkim, Hâkimin Görevi İhmali ve Hukuka Aykırı Deliller Sorunu“ başlığıyla kitaptaki yerini almaktadır.
Üçüncü ve son Bölüm'de, III. Selim öncesinden 1856 Islahat Fermanı'nın ilanına kadar geçen süreyi içine alacak şekilde Osmanlı modernleşme zamanları, “Osmanlı Devletinde Modernleşme Süreci“ başlığı altında ele alınmaktadır.
Birinci Bölüm Ahmet Cihan, İkinci Bölüm Mustafa Avcı, Üçüncü Bölüm ise Ejder Okumuş tarafından kaleme alınan makalelerden oluşmaktadır.

(Arka Kapak)

Boyutlar

13.5x21.5

Kağıt Tipi

2. Hamur

Kategori

Kitaplar Tarih Osmanlı ve Öncesi (Sosyal Tarih)

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
14,94   
14,94   
×
Kapat