Orta Asya’nın İslamlaşma Süreci (Buhara Örneği)

Orta Asya’nın İslamlaşma Süreci (Buhara Örneği)

ISBN
9789757138426
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
392
Orta Asya'nın İslamlaşma süreci tarihimizin gerçek manada aydınlatılmamış dönemlerinden biridir. İlmi araştırmalarla yeterince ortaya konulmamış olduğundan istismara da müsaittir. Bu sürecin bilinmesi din bakımından müslüman, ırk Yazının devamı...
11,00 TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 603725
 

Ürün Özellikleri

Orta Asya'nın İslamlaşma süreci tarihimizin gerçek manada aydınlatılmamış dönemlerinden biridir. İlmi araştırmalarla yeterince ortaya konulmamış olduğundan istismara da müsaittir. Bu sürecin bilinmesi din bakımından müslüman, ırk bakımından ise Türk olan bizler için büyük önem taşımaktadır.
Kimileri, biz Türklerin daha önceki inanç, örf, adet ve geleneklerimize uygunluğu nedeniyle kolayca İslam'ı kabul ettiğimizi söylemektedir. Kimileri ise, bu dinin Araplar tarafından zorla dayatılması sonucunda müslüman olduğumuzu iddia etmektedir. Yani bazılarına göre “İslamlaşma“, bazılarına göre ise “İslamileştirme“ süreci yaşanmıştır. Oysa her iki görüşün de, bu sahada kaynaklara dayanarak ciddi araştırmalar ortaya konulduğu sürece ilmi bir değeri vardır; aksi takdirde iddia olarak kalmak durumundadır.
Bununla birlikte dini ve hamasi duyguların, ortaya konacak sonucu ya da sonuçları etkileme ihtimali yüksektir. O yüzden konu mümkün mertebe, son derece hassas değerlendirmelere ihtiyac duymaktadır. Ayrıca böyle bir konuda sağlıklı neticelere varabilmek için, yapılacak araştırmanın Orta Asya'nın İslamlaşma sürecinde etkili olmuş veya muhtemel faktörleri dikkate alması gereklidir. Yani Orta Asya'nın İslamlaşmasında coğrafi, ekonomik, dini, siyasi vb. faktörlerin rolü olmuş mudur, olduysa bu ne ölçüde gerçekleşmiştir Ne var ki, böyle geniş kapsamlı bir çalışmayı Orta Asya'nın tamamını içine alacak şekilde tek proje halinde gerçekleştirmek çok zor ise de, İslamlaşma sürecinin ilmi esaslar çerçevesinde ortaya konabilmesinin daha kolay ve sağlıklı bir metodu da gözükmemektedir.
(Kitabın İçinden)

Kağıt Tipi

2. Hamur

Kategori

Kitaplar İslam İslam Tarihi

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
11,00   
11,00   
×
Kapat