Ombudsman-Kamu Hakemi %17 indirimli B.Zakir Avşar

Ombudsman / Kamu Hakemi

ISBN
9786055365240
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
320
Yönetim ile vatandaş arasında ortaya çıkan sorunların çözümünde işlev üstlenmiş geleneksel oluşumların veya görevli kurumların tıkandığı noktalarda bir çözüm yolu olarak ombudsman (kamu denetçisi), hem denetim kurumlarının hem Yazının devamı...
20,00 TL
%
17
İndirimli
16,60 TL Kazancınız: 3,40TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 422803
 

Ürün Özellikleri

Yönetim ile vatandaş arasında ortaya çıkan sorunların çözümünde işlev üstlenmiş geleneksel oluşumların veya görevli kurumların tıkandığı noktalarda bir çözüm yolu olarak ombudsman (kamu denetçisi), hem denetim kurumlarının hem yargının yükünü hafifletmekte hem de başvuru sahiplerinin “hoşnut“ ve kamu vicdanının “tatmin“ olacağı ama yönetimin de olumsuz etkilenmeyeceği çözüm önerileri getirmektedir.
Günümüzde doksanın üzerinde ülkede uygulanan ombudsmanlık kurumu; yanlış bürokratik uygulamalara karşı bireyin/vatandaşın haklarını korumak ve kamu yönetiminde iyileştirilmelere gidilmesine yardımcı olmak, bu şekilde de devlet-yönetim-vatandaş ilişkilerinde sağlıklı bir yol açmak durumunda bulunduğundan, bir yerde kalite çemberi görevi de yapmaktadır.
Prof. Dr. B. Zakir Avşar'ın hazırladığı bu eserde; Ombudsmanlığın doğuşu, gelişimi, oluşturulması ve uygulanan örnekleri incelenmiştir.
(Tanıtım Bülteninden)

Boyutlar

13.5x21

Kağıt Tipi

2. Hamur

Kategori

Kitaplar Politika Yönetim

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
16,60   
16,60   
×
Kapat