Ölüm Psikolojisi

ISBN
9789754732719
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
400
Özellikle son yüzyıllarda ortaya konan bilimsel gelişmeler, geçmiş dönemlere oranla insanın özgürlük alanını genişletmiş ve insanlar, kendilerini ölüm denen kaçınılmaz sona hazırlamaları hususunda daha geniş imkanlara sahip Yazının devamı...
17,00 TL
%
17
İndirimli
14,11 TL Kazancınız: 2,89TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 568284
 

Ürün Özellikleri

Özellikle son yüzyıllarda ortaya konan bilimsel gelişmeler, geçmiş dönemlere oranla insanın özgürlük alanını genişletmiş ve insanlar, kendilerini ölüm denen kaçınılmaz sona hazırlamaları hususunda daha geniş imkanlara sahip olmuştur. Ancak bilimde gerçekleştirilen bu ilerlemenin yanında, ölüm gerçeğini inkar ve ondan hissedilen korkuda artma eğilimi gözlenmektedir.
Batı toplumunda insanların ölümden hissetmiş oldukları korkuyu, onun karşısında sergilemiş oldukları tutumları irdeleyen pek çok araştırma yapılmıştır. Toplumumuzda ise bu içerikli çalışmaların yok denecek kadar az olması, bizi böyle bir araştırma yapmaya iten en önemli faktör olmuştur. Araştırmamızda, ölüme diğer semavi dinlerden daha sık atıfta bulunan ve onlara göre ölüm ötesiyle ilgili olarak daha teferruatlı bilgiler veren bir dinin müntesiplerinin, ölüme daha makul ve kabullenici bir tarzda yaklaşacakları varsayılmış ve bu hipotez, ölüm korkusunu çeşitli açılardan ele alan diğer hipotezlerle birlikte, güvenilir ve geçerli ölçüm araçlarıyla teste tabi tutulmuştur. Elde edilen sonuçların ise, büyük ölçüde hipotezlerimizi desteklediği görülmüştür.
(Arka Kapak)

Kağıt Tipi

3. Hamur

Kategori

Kitaplar İnsan ve Toplum Psikoloji

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
14,11   
14,11   
×
Kapat