Neticesi Sebebiyle Ağırlaşmış Suçlar

ISBN
9786055473891
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
317
Bu çalışmanın temel yazılış amacı, neticesi sebebiyle ağırlaşmış suçlarda gerçekleşen özel neticenin faile hangi şartlar altında yükleneceği sorununa (objektif ve sübjektif anlamda) çözüm bulmaktır. Bunun için de failin Yazının devamı...
38,00 TL
%
2
İndirimli
37,24 TL Kazancınız: 0,76TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 579721
 

Ürün Özellikleri

Bu çalışmanın temel yazılış amacı, neticesi sebebiyle ağırlaşmış suçlarda gerçekleşen özel neticenin faile hangi şartlar altında yükleneceği sorununa (objektif ve sübjektif anlamda) çözüm bulmaktır. Bunun için de failin kastının yönelik olduğu temel suç tipi ile özel netice arasındaki bağlantının ne şekilde tespit edileceğinin ortaya konulması gerekmektedir.
Bu çerçevede çalışma üç bölümden oluşmakta, ilk bölümde neticesi sebebiyle ağırlaşmış suçlara ilişkin genel bilgiler verilmektedir. Tezin ağırlık noktasını ise neticesi sebebiyle ağırlaşmış suçlarda özel neticenin faile objektif ve sübjektif yüklenebilirliğinin ele alındığı ikinci bölüm oluşturmaktadır. Bu bölümde ayrıca neticesi sebebiyle ağırlaşmış suçlara ilişkin yeni düzenlemenin iddia edildiği üzere objektif sorumluluğun önüne geçilmesi için yeterli bir düzenleme olup olmadığı da incelenecektir. Bu amaç doğrultusunda ikinci bölümde objektif sorumluluk kurumu hakkında da bilgi verilmeye çalışılmaktadır. Son olarak üçüncü bölümde neticesi sebebiyle ağırlaşmış suçlara ilişkin uygulamada sorun olarak karşılan hususlar ele alınmaya çalışılmaktadır. üçüncü bölümde ele aldığımız konu başlıkları özellikle uygulamada karşılaşılan sorunlar ve bu sorunlara ilişkin yargı kararları ve doktrin görüşleri gözetilerek belirlenmiştir.

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
37,24   
37,24   
×
Kapat