Nasreddin Hoca’nın Dansları Piyano İçin

ISBN
9789753635912
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
18
Besteci, “Nasreddin Hoca“yı Almanya'da öğrenciyken yirmi yaşında yazmıştır. O sıralarda Stravinski'nin “Bahar Ayini“ üzerinde çalışmaktaydı ve bu yapıtın müzik tarihinde gerçekten “olay“ yaratan devrimci özelliklerine Yazının devamı...
5,00 TL
%
30
İndirimli
3,50 TL Kazancınız: 1,50TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 567558
 

Ürün Özellikleri

Besteci, “Nasreddin Hoca“yı Almanya'da öğrenciyken yirmi yaşında yazmıştır. O sıralarda Stravinski'nin “Bahar Ayini“ üzerinde çalışmaktaydı ve bu yapıtın müzik tarihinde gerçekten “olay“ yaratan devrimci özelliklerine hayranlık duyuyordu. “çok ritimlilik“ Say'a çekici gelmişti ve buradan yola çıkarak geleneksel Türk müziğinin “aksak ritim“lerini kullanmayı planlıyordu. Yazacağı yapıt, özgün olduğu kadar cesur ve atak olmalı, hatta gülmece öğeleri taşımalıydı.
“Nasreddin Hoca'nın Dansları“, işte bu koşullarda bestelendi. Aksak ritm vuruşlarının piyanoya çarpıcı bir biçimde aktarılması, araya sıkça caz öğelerinin sokulması, çok hızlı ve virtüözite gerektiren bir seslendirme tekniğinin zorunlu tutulması, bütün bunların içten içe kaynayan bir “ironi“ ile verilmesi, yapıtın başta gelen özgün niteliklerini içermiştir.
(Kitabın İçinden)

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
3,50   
3,50   
×
Kapat