Napolyon

Napolyon

ISBN
9786054473120
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
164
Tarihe aşkları, savaşları ve fikirleriyle izler bırakan Napolyon, 5 Ağustos 1769 yılında Korsika Adası'nın Ajaccio kentinde doğdu. Özgürlük, Eşitlik, Kardeşlik idealinin savunucusu olarak kurduğu cumhuriyeti, İmparator olarak Yazının devamı...
20,00 TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 609823
 

Ürün Özellikleri

Tarihe aşkları, savaşları ve fikirleriyle izler bırakan Napolyon, 5 Ağustos 1769 yılında Korsika Adası'nın Ajaccio kentinde doğdu.
Özgürlük, Eşitlik, Kardeşlik idealinin savunucusu olarak kurduğu cumhuriyeti, İmparator olarak sonlandırdı. İhtilalin büyütüp yetiştirdiği ve yok ettiği Napolyon Avrupa'nın siyasi yapısını değiştirdi. Yönetim ve Hukuk alanlarında yaptığı düzenlemelerle Fransa'nın devrim sonrası devlet yapısını şekillendirdi.
''Kurtarıcı'', ''Zalim'', ''Maceraperest'', ''Kanun Yapıcı'', ''İmparator'' ve ''Kanun Kaçağı'' gibi birçok sıfatları olsa da, yeni fikirlerin tohumlarını tüm dünyaya savurdu. Napolyon'un yükselişi ve çöküşü Fransız ihtilali rüzgârlarının fırtınaya dönüşmesinden ibarettir. Bu rüzgârda ihtilali süpürmüş olan Napolyon sonunda kendi mahvını da önleyememişti, 5 Mayıs 1821 tarihinde ölmüştür.
(Arka Kapak)

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
20,00   
20,00   
×
Kapat