Müslüman Meryem %17 indirimli Michel Dousse

Müslüman Meryem

ISBN
9799944986525
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
240
Kuran'ı ne zaman ciddiye alacağız Kuran, İsa'nın annesi Marie ile Musa ve Harun'un kızkardeşi Miryam'ı tek bir kişi (Meryem) olarak gösterir: kimi Hıristiyan İslamiyet uzmanları bu durumu, metnin zayıflığının ve Muhammed'in Yazının devamı...
15,00 TL
%
17
İndirimli
12,45 TL Kazancınız: 2,55TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 544240
 

Ürün Özellikleri

Kuran'ı ne zaman ciddiye alacağız Kuran, İsa'nın annesi Marie ile Musa ve Harun'un kızkardeşi Miryam'ı tek bir kişi (Meryem) olarak gösterir: kimi Hıristiyan İslamiyet uzmanları bu durumu, metnin zayıflığının ve Muhammed'in yararlandığı bilgilerin yanlış ve yetersizliğinin kanıtı gibi gösteriyorlar. Kuran'da bir yazıcının daha çok kendi özel tercihini mi görmek gerekiyor Oysa Kitab-ı Mukaddes mantığına meydan okuyan bu aykırı tutum, onun çağrısının özgünlüğünü kanıtlamıyor mu Meryem, Kuran'da “adı“ geçen tek kadındır, İncil'den daha çok bu kitapta sözü edilir; İsa da “Meryem oğlu İsa“ olarak anılır hep.
Dinler tarihi doktoru ve İbrahimi tektanrılı dinler uzmanı olan Michel Dousse, Kuran metninin yapısal bir okumasını gündeme getiriyor; bu figürlerin üst üste çakışmasının Kuran'ın “Kitab-ı Mukaddes“ ile “İncil“ arasındaki ilişkiyi yeniden düşünmek olanağını nasıl sağladığını göstermek için, kadının Tanrı karşısındaki konumunu, Süleyman Tapınağı ile Çöl arasındaki dinamik ilişkiyi, vaat (promesse) ile seçimi, adama (consécration) olgusunu yeni bir bakış açısıyla ele alıyor. Bu çok açık çözümlemenin sonunda Meryem figürü, Kuran'ın yorumlanmasının önemli anahtarlarından biri olarak ortaya çıkıyor.

Boyutlar

0x0

Kağıt Tipi

2. Hamur

Kategori

Kitaplar İslam Kuran ve Kuran Üzerine

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
12,45   
12,45   
×
Kapat