Muhammed b. İsA et-Tirmizİ nin Eserleri Üzerine Yapılan Çalışmalar

Muhammed b. İsA et-Tirmizİ nin Eserleri Üzerine Yapılan Çalışmalar

ISBN
9786054495986
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
80
et-Tirmizî (ö. 279/892), el-Câmiu's-Sahîh'ini şöyle takdim etmiştir: "Ben, el-Camiu'l-Kebir'i önce Hicaz âlimlerine gösterdim beğendiler. Irak âlimlerine götürdüm. Onlar da eseri övdüler. Horasan âlimlerine takdim ettim. Onlar da memnun Yazının devamı...
7,00 TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 639065
 

Ürün Özellikleri

et-Tirmizî (ö. 279/892), el-Câmiu's-Sahîh'ini şöyle takdim etmiştir: "Ben, el-Camiu'l-Kebir'i önce Hicaz âlimlerine gösterdim beğendiler. Irak âlimlerine götürdüm. Onlar da eseri övdüler. Horasan âlimlerine takdim ettim. Onlar da memnun oldular, bilahare eseri ilim âlemine sundum. Bu eser kimin evinde bulunursa, orada konuşan bir Peygamber vardır."

Muhammed b. Ahmed Şemsuddin ez-Zehebî (ö. 748/1348), Tezkiretu'l-Huffâz, Dâru'l-Kutubi'l-İlmiyye, Beyrut, trz. c. II, s. 634. et-Tirmizî'nin el-Câmiu's-Sahîh'inden sonra en meşhur eseri olan eş-Şemâilu'n-Nebeviyye ve'l-Hasâilu'l- Mustafaviyye adlı eseri Şemâil Edebiyatı'nın ilk örneği kabul edilmiştir. Hadis İlimleri ve Tarih İlimleri'ne dair yazma olarak muhafaza edilen diğer eserlerinin gün yüzüne çıkarılması onun diğer ilimlere vukûfiyetinin de ortaya çıkarılmasına vesile olacaktır.

Kağıt Tipi

2. Hamur

Kategori

Kitaplar İslam Araştırma

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
7,00   
7,00   
×
Kapat