Modernleşen Türkiyede Din ve Toplum %17 indirimli İhsan Çapcıoğlu

Modernleşen Türkiye’de Din ve Toplum

ISBN
9786055932701
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
382
Ülkemizde, hızlı kentleşme, sanayileşme ve modernleşme süreçlerinin beraberinde getirdiği sorunlar, köklü sosyal hareketlilikler ve sosyo-kültürel yapı değişimlerinin habercisi olmaktadır. Bu süreçte, Türk toplumu güçlü geleneksel Yazının devamı...
21,00 TL
%
30
İndirimli
14,70 TL Kazancınız: 6,30TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 429219
 

Ürün Özellikleri

Ülkemizde, hızlı kentleşme, sanayileşme ve modernleşme süreçlerinin beraberinde getirdiği sorunlar, köklü sosyal hareketlilikler ve sosyo-kültürel yapı değişimlerinin habercisi olmaktadır. Bu süreçte, Türk toplumu güçlü geleneksel muhafazakar yapısının etkisiyle ne tam anlamıyla modernleşebilmekte ne de değişime engel olabilmektedir. Geleneksel toplum yapısından modern toplum yapısına geçişle birlikte görülen değerlerdeki farklılaşma, dinin toplum yapısı ve bireyin değerler dünyasında yerine getirdiği fonksiyonlar üzerinde de değişimlere neden olmaktadır. Dolayısıyla bu konuda, öznel, normatif ve spekülatif değerlendirmelere girmeden, nesnel, bilimsel esaslar çerçevesinde yapılacak çalışmalara her geçen gün daha fazla ihtiyaç hissedilmektedir.
Bu eser de böylesi bir ihtiyaca yönelik mütevazi bir katkıda bulunma arayışının ürünüdür. Eser, hem modernleşmenin özellikle epistemolojik, kuramsal ve dinsel çerçevesini hem de modernleşmenin Türkiye örneğinde toplumdal / kültürel sonuçlarının din / dindarlıkla ilişkilerini ele almaktadır.
(Arka Kapak)

Boyutlar

0x0

Kağıt Tipi

2. Hamur

Kategori

Kitaplar İnsan ve Toplum Kültür Sosyolojisi

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
14,70   
14,70   
×
Kapat